-
مقاله
1 - تاثیر شرایط عصارهگیری با روشهای اولتراسونیک و خیساندن، بر میزان استخراج ترکیبات فنولی و بازده استخراج میوه عناب (Ziziphus spp.)فصلنامه بیولوژی کاربردی , شماره 1 , سال 11 , بهار 1400هدف: گیاهان از مهمترین منابع حاوی ترکیبات فنولی بوده که آنتی اکسیدانهای طبیعی را نیز شامل میشوند. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر دو روش استخراج با حمام فراصوت و خیساندن بر میزان استخراج ترکیبات فنولی از میوه عناب با استفاده از دو حلال آب و اتانول80% بود. روششناسی:در روش چکیده کاملهدف: گیاهان از مهمترین منابع حاوی ترکیبات فنولی بوده که آنتی اکسیدانهای طبیعی را نیز شامل میشوند. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر دو روش استخراج با حمام فراصوت و خیساندن بر میزان استخراج ترکیبات فنولی از میوه عناب با استفاده از دو حلال آب و اتانول80% بود. روششناسی:در روش حمام فراصوت از دو حلال آب و اتانول80% در سه سطح زمانی 15، 30 و 60 دقیقه و دو سطح دمایی 50 و 70 درجه سلسیوس استفاده شد. در روش خیساندن دو حلال آب و اتانول80% و ترکیب آنها مورد استفاده قرار گرفت و میزان ترکیبات فنولی با استفاده از روش فولین سیوکالتیو و بازده استخراج عصارهها تعیین شدند. یافتهها:براساس نتایج حاصل، در روش استخراج با حمام فراصوت، حلال اتانول80%، زمان60 دقیقه و دمای50 درجه سلسیوس بیشترین میزان ترکیبات فنولی (33/86 میلی گرم معادل اسیدگالیک در صد گرم نمونه خشک) را از میوه عناب استحصال نمود و بازده استخراج عصاره آن نیز 66/95% بود. در روش استخراج به کمک خیساندن، حلال اتانول80% بالاترین میزان ترکیبات فنولی (40/61 میلی گرم معادل اسیدگالیک در صد گرم نمونه خشک) را استخراج نمود و بازده استخراج عصاره 77% بود. نتیجهگیری:طبق نتایج هر دو روش، میزان استخراج ترکیبات زیست فعال براساس نوع حلال، دمای مورد استفاده و زمان به کار رفته تفاوت معنیداری با یکدیگر داشتند و حلال اتانول80% بهترین حلال برای استخراج ترکیبات مورد نظر بود. استخراج به کمک حمام فراصوت تاثیر معنیداری در میزان استخراج ترکیبات فنولیک میوه عناب داشت. پرونده مقاله -
مقاله
2 - ارزیابی اثرات محیطی خانههای دوم گردشگری(مطالعه موردی: دهستان رودبار قصران، شهرستان شمیرانات، استان تهران)مطالعات برنامه ریزی سکونتگاه های انسانی , شماره 5 , سال 16 , زمستان 1400مقدمه: همزمان با وقوع تحولات سـاختاری در زمینه گردشـگری در سـطح کشـور و بهویژه رواج گردشگری در نواحی روستایی پیرامون شهرها، احداث خانههای دوم رشد چشمگیری داشته است و همانند دیگر الگوهای گردشگری اثرات متعددی بر نواحیای که استقرار مییابند، داشتهاند. یکی از مهمترین چکیده کاملمقدمه: همزمان با وقوع تحولات سـاختاری در زمینه گردشـگری در سـطح کشـور و بهویژه رواج گردشگری در نواحی روستایی پیرامون شهرها، احداث خانههای دوم رشد چشمگیری داشته است و همانند دیگر الگوهای گردشگری اثرات متعددی بر نواحیای که استقرار مییابند، داشتهاند. یکی از مهمترین روشهای اصلی ارزیابی اثرات فعالیتهای انسانی در محیط، ارزیابی اثرات زیست محیطی (EIA) میباشد که در آن اثرات برنامهها و پروژههای عملیاتی را بر فاکتورهای محیط زیستی در مراحل مختلف شناسایی و راهکارهایی را برای کاهش اثرات فوق پیشنهاد مینمایند. روش شناسی تحقیق: در پژوهش حاضر، با استفاده از روش تعدیلیافته آیکولد (ICOLD) که روشی برای ارزیابی پروژههای عمرانی است، تلاش میشود تا تأثیر گردشگری خانههای دوم بر ابعاد محیطی ارزیابی شود. جهت گردآوری دادهها بر اساس فرمت مدل آیکولد بجای استفاده از پرسشنامه، از مصاحبه موردی با 15 نفر از مسئولین، معتمدین محلی و ساکنین 5روستای آهار، ایگل؛باغ گل، امامه بالا و امامه پایین، با طراحی یک چکلیست، اثرات محیطی گردشگری خانههای دوم سنجیده و کمی شد. یافته ها و بحث: نتایج تحقیق نشان داد که گردشگری خانههای دوم در روستای مورد مطالعه بر ابعاد اقتصادی، اجتماعی، زیستی و کالبدی، تأثیر منفی بر جای گذاشته است. بهطوریکه درمجموع پاسخها درصد کثیری از مشارکتکنندگان به اثرات نامطلوب آن اشارهکردهاند. تطابق نتایج این پژوهش با مطالعات پیشین مشخص کرد که در بعد محیط زیستی، تمام تحقیقات با نتایج پژوهش حاضر همسو بودهاند. در بعد اقتصادی و اجتماعی هم با توجه به نسبی بودن مسئله در محیطها و مکانهای جغرافیایی مختلف اختلاف داشته در برخی موارد هم سو و در مواردی دیگر خلاف جهت هم بودهاند. پرونده مقاله -
مقاله
3 - The Effect of Packaging Covers and Gaseous Composition on Maintaining the Postharvest Quality of MarigoldJournal of Ornamental Plants , شماره 4 , سال 13 , پاییز 1402Marigold (Calendula officinalis L.) is also known as one of the common edible flowers. In this study, the improvement of nutritional value and shelf life of marigolds under the covers of packaging and gaseous composition was investigated. Marigold flowers in plastic pac چکیده کاملMarigold (Calendula officinalis L.) is also known as one of the common edible flowers. In this study, the improvement of nutritional value and shelf life of marigolds under the covers of packaging and gaseous composition was investigated. Marigold flowers in plastic packages made of polyethylene, polyamide, and the combination of these two covers with gas composition (1: 5% O2 + 5% CO2; 2: 5% O2 + 10% CO2; 3: 5% O2 + 20% CO2) or without gas combination were placed along with the control (without packaging). These packages were transferred to the cold store at 4°C, and sampling was done to evaluate the desired traits on days 0, 5, 10, and 15. The results showed that with the increased storage time in all edible marigold flowers, the amount of weight loss, ion leakage, and decay increased, and the relative water content (RWC), total phenol, flavonoids, and carotenoids decreased. At the same time, using polyethylene and polyamide packaging treatment, along with gaseous composition, improved the visual and nutritional quality of flowers. Among all the treatments, the combination treatment of 5% O2 + 10% CO2 and polyethylene + polyamide coating had better effects in maintaining the quality and increasing the shelf life of the edible marigold flowers. As a result, considering the nutritional and medicinal value of the marigold flowers, this treatment can be used as an effective and safe method to increase the shelf life and maintain the appearance quality and biochemical compounds of this plant. پرونده مقاله