فهرست مقالات Ali bagheri


  • مقاله

    1 - بررسی پارامترهای بیوشیمیایی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی برنج تحت تاثیر تنش شوری
    زیست شناسی تکوینی , شماره 4 , سال 8 , پاییز 1395
    تنش های غیر زیستی از جمله شوری، مهم ترین عوامل محدود کننده رشد و عملکرد گیاهان زراعی در مناطق خشک و نیمه خشک هستند. بسیاری از اثرات تنش شوری در سطوح سلولی اعمال می گردد. به منظور درک پاسخ برنج به تنش شوری، فعالیت بعضی آنزیم های آنتی اکسیدان، پراکسیداسیون لیپید و محتوای چکیده کامل
    تنش های غیر زیستی از جمله شوری، مهم ترین عوامل محدود کننده رشد و عملکرد گیاهان زراعی در مناطق خشک و نیمه خشک هستند. بسیاری از اثرات تنش شوری در سطوح سلولی اعمال می گردد. به منظور درک پاسخ برنج به تنش شوری، فعالیت بعضی آنزیم های آنتی اکسیدان، پراکسیداسیون لیپید و محتوای پرولین مورد بررسی قرار گرفت. گیاه برنج به مدت 14 روز تحت تاثیر غلظت های 0، 100، 200و 300 میلی مولار کلرید سدیم(NaCl) قرار گرفت. بدین منظور، آزمایش گلخانه ای در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش کلرید سدیم پارامترهای رشد برای مثال وزن تر و خشک و اندازه گیاه کاهش نشان داد. فعالیت آنزیم های کاتالاز(CAT) و آسکوربات پراکسیداز(POD) با افزایش غلظت کلرید سدیم افزایش یافت اما فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز(SOD) با افزایش غلظت کلرید سدیم تا غلظت 200 میلی مولار افزایش و سپس در غلظت 300 میلی مولار کاهش نشان داد. محتوای پرولین(Pro) و مالون دی آلدئید(MDA) در غلظت 300 میلی مولار به ترتیب به میزان 2 و 6/3 برابر نسبت به غلظت صفر میلی مولار کلرید سدیم افزایش نشان داد. نتایج ما نشان داد که افزایش فعالیت آنزیم های کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و آسکوربات پراکسیداز همراه با افزایش میزان پرولین درتحمل برنج به تنش شوری تاثیر مثبتی داشته است. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - تاثیر قارچ اندوفیت Piriformospora indica بر بهبود شاخص های رشد و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در گیاه برنج(Oryza sativa L.) تحت تنش شوری
    زیست شناسی تکوینی , شماره 1 , سال 9 , بهار 1396
    تنش های محیطی از جمله شوری، مهمترین عوامل محدود کننده رشد و عملکرد گیاهان زراعی در مناطق خشک و نیمهخشک هستند. قارچ اندوفیت Piriformospora indica دارای خاصیت تحریک رشد گیاه و افزایش مقاومت آن بهتنشهای محیطی، از جمله شوری، خشکی و بیماریهای گیاهی میباشد. در این پژوهش توان چکیده کامل
    تنش های محیطی از جمله شوری، مهمترین عوامل محدود کننده رشد و عملکرد گیاهان زراعی در مناطق خشک و نیمهخشک هستند. قارچ اندوفیت Piriformospora indica دارای خاصیت تحریک رشد گیاه و افزایش مقاومت آن بهتنشهای محیطی، از جمله شوری، خشکی و بیماریهای گیاهی میباشد. در این پژوهش توان قارچ اندوفیت P. indicaدر بهبود پارامترهای رشد و افزایش مقاومت به تنش شوری گیاه برنج (Oryza sativa L.) با تکیه بر افزایش فعالیتآنزیمهای آنتی اکسیدان مورد مطالعه قرار میگیرد . بدین منظور، آزمایش گلخانه ای در قالب طرح بلوکهای کاملتصادفی با 3 تکرار و با دو تیمار شامل 2 سطح قارچ تلقیح شده و تلقیح نشده )شاهد( و 4 سطح شوری 0 ، 100 ، 200 و300 میلی مولار نمک ) NaCl ( انجام گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان دادکه قارچ P. indica سبب افزایشپارامترهائی رشدی مانند بیومس )زیتوده( اندامهای هوایی و ریشه، محتوای نسبی آب، محتوای پرولین و فعالیتهایآنزیم های آنتی اکسیدانی چون گلوتاتیون ردوکتاز، آسکوربات پراکسیداز، کاتالاز و سوپر اکسید دیسموتاز و کاهش تولیدمالون دی آلدئید ) حاصل از پراکسیداسیون لیپیدهای غشائی ( گیاهان تلقیح شده نسبت به گیاهان شاهد در تمام سطوحشوری شد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که قارچ اندوفیت P.indica ب ه لحاظ بهبود سیستم دفاعی آنتیاکسیدانیخطرات ناشی از اثر تنش شوری بر رشد گیاه برنج را تعدیل مینماید. پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - بررسی اثر مهاری تاکسیفولین بر فرایند فیبریلاسیون پروتئین لیزوزیم سفیده تخم مرغ
    زیست شناسی تکوینی , شماره 2 , سال 9 , تابستان 1396
    در بین روشهای درمانی مورد استفاده برای بیماریهای مرتبط با تجمعات آمیلوئیدی، روشهای مبتنی بر استفاده از ترکیبات طبیعی با خاصیت آنتی آمیلوئیدوژنیک بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اگرچه مطالعات in vitro و in vivo زیادی دلالت بر توانایی مهار فیبریلاسیون توسط این ترکیبات دار چکیده کامل
    در بین روشهای درمانی مورد استفاده برای بیماریهای مرتبط با تجمعات آمیلوئیدی، روشهای مبتنی بر استفاده از ترکیبات طبیعی با خاصیت آنتی آمیلوئیدوژنیک بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اگرچه مطالعات in vitro و in vivo زیادی دلالت بر توانایی مهار فیبریلاسیون توسط این ترکیبات دارد ولی مکانیسم عمل این ترکیبات با یکدیگر متفاوت میباشد. در این مطالعه، با استفاده از رنج وسیعی از تکنیکها شامل فلورسانس تیوفلاوین T و نایل رد، جذب قرمز کنگو، و میکروسکوپ نیروی اتمی توانایی ملکول طبیعی تاکسیفولین در مهار فرایند فیبریلاسیون پروتئین لیزوزیم سفیده ی تخم مرغ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که تاکسیفولین از طریق اتصال به تجمعات پیش فیبریلی اثرات مهاری خود را اعمال می نماید. بعلاوه، اتصال تاکسیفولین باعث تغییر مسیر فیبریلاسیون به سمت ایجاد ساختارهای کروی زنجیره ای شکل بزرگ میشود که دارای محتوای صفحات بتا کم و سطوح آبگریز در دسترس اندک میگردد. همچنین سنجش میزان فلورسانس تیوفلاوین T نشان داد که توانایی اتصال تاکسیفولین به تجمعات پیش فیبریلی با رشد آنها و تشکیل تجمعات پروتوفیبریلی بزرگ در انتهای فاز رشد کاهش می یابد. به نظر میرسد که نتایج حاصل در طراحی مهارکننده های تجمع پروتئینی مرتبط با بیماریهای تحلیل برنده ی سیستم عصبی موثر باشد. پرونده مقاله