نوآوری در علوم و فناوری غذایی
,
شماره5,سال
13
,
زمستان
1400
جهت ارزیابی پارامترهای رئولوژیکی کنسانترۀ کدوی تَنبَل با غلظتهای 35، 50 و 65 درجۀ بریکس و دماهای 35، 45 و oC65، از یک ویسکومتر چرخشی استفاده شد. سپس مدلهای ریاضی مختلف شامل اُسوالد-دیاُل (سیال قانون توان)، بینگهام، کاسون پلاستیک، هرشل بالکلی، کاسون اصلاح شده و سیسکو، چکیده کامل
جهت ارزیابی پارامترهای رئولوژیکی کنسانترۀ کدوی تَنبَل با غلظتهای 35، 50 و 65 درجۀ بریکس و دماهای 35، 45 و oC65، از یک ویسکومتر چرخشی استفاده شد. سپس مدلهای ریاضی مختلف شامل اُسوالد-دیاُل (سیال قانون توان)، بینگهام، کاسون پلاستیک، هرشل بالکلی، کاسون اصلاح شده و سیسکو، به منظور تعیین ویژگیهای جریانی کنسانترۀ کدوی تَنبَل بکار گرفته شد. نتایج نشان داد که کنسانترۀ کدوی تَنبَل در دامنۀ غلظت و دمای به ترتیب 35-65 درجۀ بریکس و 35-oC65 دارای رفتار غیرنیوتنی، رقیق شونده با برش (1>n) است. رابطۀ تنش برشی و آهنگ برشی کنسانترۀ کدوی تَنبَل نشان داد که، فقط مدل کاسون اصلاح شده توانست پارامترهای رئولوژیکی کنسانترۀ کدوی تَنبَل را توصیف نماید. محاسبات ریاضی نشان داد که پارامترهای ضریب قوام و شاخص رفتار جریان کنسانترۀ کدوی تَنبَل به ترتیب وابسته به دما و مستقل از زمان بودند. رابطۀ آرنیوس نشان داد که انرژی فعالسازی (Ea) کنسانترۀ کدوی تَنبَل به دو فاکتور مهم غلظت و گرانروی ظاهری وابسته بوده و در دامنۀ 076/0 تا mol/kJ 34/20 تغییر میکند. معادلات توانی و نمایی به طور کافی تأثیر غلظت را روی گرانروی ظاهری کنسانترۀ کدوی تَنبَل بیان نمودند. با این حال، رابطۀ نمایی برازش بهتری در توصیف رفتار یاد شده داشت.
پرونده مقاله
نوآوری در علوم و فناوری غذایی
,
شماره5,سال
9
,
زمستان
1396
در این مطالعه تأثیر دماهای خشک کردن (55، 65 و oC75) و نوع پیش تیمار (اتیل اولئات+کربنات سدیم و فراصوت) بر روی رفتار خشک کردن بامیه مورد مطالعه قرار گرفت. منحنی خشک کردن بامیه توسط مدلهای تجربی مختلف (آغباشلو و همکاران، انتشار فیک، پلگ، پیج، دو جملهای و لویس) برازش و م چکیده کامل
در این مطالعه تأثیر دماهای خشک کردن (55، 65 و oC75) و نوع پیش تیمار (اتیل اولئات+کربنات سدیم و فراصوت) بر روی رفتار خشک کردن بامیه مورد مطالعه قرار گرفت. منحنی خشک کردن بامیه توسط مدلهای تجربی مختلف (آغباشلو و همکاران، انتشار فیک، پلگ، پیج، دو جملهای و لویس) برازش و مناسبترین مدل جهت برازش منحنی خشک کردن بامیه تعیین شد. نتایج نشان دادند که بالاترین سرعت خشک کردن بامیه با پیش تیمار اتیل اولئات+کربنات سدیم در دمای oC75 بدست آمد. مدلهای پلگ و دو جملهای به عنوان مناسبترین مدلهای برازشکنندۀ منحنی خشک کردن بامیه تعیین گردیدند. مقادیر ضرایب انتشار رطوبت بین m2/s7-10×959/3 تا m2/s7-10×387/7 بدست شد (7586/0<R2). بیشترین میزان بازآبپوشی با پیش تیمار اتیل اولئات+کربنات سدیم در دمای oC65 بدست آمد که بیشترین تغییرات رنگ (∆E) را نسبت به سایر تیمارها نشان داد. به طور کلی با توجه به نتایج این پژوهش روشهای خشک کردن با پیش تیمارهای فراصوت و اتیل اولئات+کربنات سدیم در دمای خشک کردن oC55 به عنوان مناسبترین تیمارها جهت خشک کردن بامیه پیشنهاد میگردد
پرونده مقاله
نوآوری در علوم و فناوری غذایی
,
شماره2,سال
8
,
تابستان
1395
در این بررسی اثرات افزودن مقادیر متفاوت صمغ کتیرا در خصوصیات خمیری شدن آردهای برنج، ذرت و سیب زمینی بوسیله دستگاه تحلیلگر سریع ویسکوزیته مورد مطالعه قرار گرفت. ترکیبات شیمیایی نمونههای آرد در ابتدا مورد تجزیه قرار گرفت. صمغ کتیرا در مقادیر 2/0 و 4/0 گرم جایگزین آردها چکیده کامل
در این بررسی اثرات افزودن مقادیر متفاوت صمغ کتیرا در خصوصیات خمیری شدن آردهای برنج، ذرت و سیب زمینی بوسیله دستگاه تحلیلگر سریع ویسکوزیته مورد مطالعه قرار گرفت. ترکیبات شیمیایی نمونههای آرد در ابتدا مورد تجزیه قرار گرفت. صمغ کتیرا در مقادیر 2/0 و 4/0 گرم جایگزین آردها در مخلوط آرد و صمغ گردید و آردهای بدون صمغ به عنوان نمونۀ شاهد در نظر گرفته شد و پارامترهای خمیری شدن آنها تعیین گردید. آزمایشات نشان داد که درصد پروتئین و درصد خاکستر در آرد سیب زمینی نسبت به آردهای دیگر بیشتر است. در مورد چربی مقدار آن در آرد ذرت از بقیه بیشتر بوده و میزان کربوهیدرات در همه آردها مقادیر تقریباً مشابه داشت. نتایج تحلیلگر سریع ویسکوزیته آردهای شاهد (برنج، ذرت و سیبزمینی) نشان داد که در کلیۀ پارامترهای اندازهگیری شده شامل ویسکوزیته اوج، ویسکوزیته نگهداری، اُفت ویسکوزیته، ویسکوزیته نهایی و ویسکوزیته برگشت، مقادیر بدست آمده در مورد آرد برنج بیشتر از بقیه بوده و آرد سیبزمینی کمترین مقادیر را کسب نمود. همچنین بیشترین و کمترین خصوصیات خمیری شدن بعد از افزودن 4/0 گرم صمغ کتیرا، به ترتیب در آردهای برنج و سیبزمینی بدست آمد.
پرونده مقاله
سکوی نشر دانش
سند یا سکوی نشر دانش ،سامانه ای جهت مدیریت حوزه علمی و پژوهشی نشریات دانشگاه آزاد می باشد