فهرست مقالات معصومه بهزاد


  • مقاله

    1 - تعیین میزان پکتین گل آفتابگردان و بررسی کیفی آن به منظور استفاده در صنایع غذایی
    علوم غذایی و تغذیه , شماره 49 , سال 13 , زمستان 1394
    مقدمه: پکتین مولکول کربوهیدرات پیچیده ای است که از واحدهای 1 و4 - آلفا دی گالاکترونیک اسید که برخی از گروه‌های اسیدی آن با متانول استر شده‌اند تشکیل شده است. پکتین‌ها کاربرد وسیعی در صنایع دارویی و غذایی از جمله تولید ژله، مربا و مارمالاد دارند. این تحقیق به منظور تعیین چکیده کامل
    مقدمه: پکتین مولکول کربوهیدرات پیچیده ای است که از واحدهای 1 و4 - آلفا دی گالاکترونیک اسید که برخی از گروه‌های اسیدی آن با متانول استر شده‌اند تشکیل شده است. پکتین‌ها کاربرد وسیعی در صنایع دارویی و غذایی از جمله تولید ژله، مربا و مارمالاد دارند. این تحقیق به منظور تعیین میزان پکتین، درجه استریفیکاسیون و اسید گالاکترونیک پکتین گل آفتابگردان و استفاده آن در صنایع غذایی صورت پذیرفت. مواد و روش‌ها: در ابتدا نمونه‌هایی ازآفتابگردان (واریته رکورد Record) دشت ورامین به طور تصادفی جمع‌آوری شد. سپس نمونه‌ها خشک و خرد شد و تا هنگام مصرف در دمای یخچال °C 4 نگهداری شد. جهت استخراج پکتین از محلول سدیم هگزا متا فسفات 75/0% در شرایط متفاوت از نظر (3,4,5) pH و درجه حرارت (°C 95، °C 85 , °C 75) و زمان استخراج (20 و 40 دقیقه) استفاده شد و مقدار اسید گالاکترونیک و درجه استریفیکاسیون مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: در این پژوهش بهترین شرایط برای استخراج پکتین آفتابگردان در 5 pH:، زمان 20 دقیقه و درجه حرارت °C 95 بدست آمد. مقدار اسید گالاکترونیک که در واقع معرف درجه خلوص پکتین می‌باشد از 5/66% تا 86% متغیر بود. درجه استریفیکاسیون پکتین بدست آمده از 21% تا 1/33% بود که نشان دهنده متوکسیل پایین آن می‌باشد. نتیجه‌گیری: یکی از فاکتورهای مهم کیفیت پکتین، میزان درجه استریفیکاسیون می‌باشد. بنابراین از نتایج بدست آمده می‌توان جهت تولید پکتین از سر آفتابگردان در صنایع غذایی بهره جست. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - Measurement of Zinc, Copper, Lead, and Cadmium in the Variety of Packaging Milk and Raw Milk in Tehran Markets by Anodic Striping Voltammetry
    Journal of Chemical Health Risks , شماره 4 , سال 10 , تابستان 2020
    Considering the importance of milk in our daily diet and the increased environmental pollutants, it is important to assess heavy metals in milk. This study seeks the idea of concentration of some heavy metals in packaging milks collected from 22 districts in Tehran. Mor چکیده کامل
    Considering the importance of milk in our daily diet and the increased environmental pollutants, it is important to assess heavy metals in milk. This study seeks the idea of concentration of some heavy metals in packaging milks collected from 22 districts in Tehran. Moreover, the focuses on heavy metals are checked with the recommended permissible amounts. The samples are analyzed by pulsed ultrasonography and anodic pulse techniques. The polarography apparatus is used for this investigation. This device comprises of three workups of estimating, solubilizing, and clear qualities. Each time a cradle, test, and standard is included, these three stages finish. Each time including the above gauge, which is a similar bend underneath the chart, is plotted by the gadget. According to the program given to the device, the device repeats its work three times every 3 steps and adds buffer, sample, and standard. The ranges obtained from the mean Cd, Cu, Zn, and Pb correspondingly are in raw milk 0.099±0.116, 2.424±4.017, 4.990±6.244, 0.271±0.640 μg.ml-1, in packaging milk (pasteurized and sterilized) 0.049±0.037, 0.228±0.188, 0.999±0.873, 0.048±0.033 μg.ml-1 respectively. In almost all cases, concentrations of sub-metals allowed limitations and health concerns for milk and dairy consumption. The amount of all four heavy metals in raw milk was greater than that in pasteurized milk. This alteration was significant for Zinc, Lead, and Copper, but not significant for Cadmium. پرونده مقاله