• Home
  • حسین  خدابنده شهرکی

    List of Articles حسین  خدابنده شهرکی


  • Article

    1 - بررسی میزان آلودگی به بروسلوزیس در نمونه خون های افراد سرولوژی مثبت بروسلا در شهرستان های شهرکرد و اصفهان به روش Real Time PCR
    New Approaches in Cellular and Molecular Sciences , Issue 1 , Year , Summer 2023
    چکیده بیماري بروسلوز جزء شایع ترین بیماري هاي باکتریایی مشترك انسان و دام است که در انسان ایجاد تب مالت نموده و خسارات اقتصادي بالایی را در حیوانات اهلی به بار می آورد. در این تحقیق با استفاده از روش Real Time PCR به بررسی فراوانی گونه های بروسلا آبورتوس و بروسلا ملی ت More
    چکیده بیماري بروسلوز جزء شایع ترین بیماري هاي باکتریایی مشترك انسان و دام است که در انسان ایجاد تب مالت نموده و خسارات اقتصادي بالایی را در حیوانات اهلی به بار می آورد. در این تحقیق با استفاده از روش Real Time PCR به بررسی فراوانی گونه های بروسلا آبورتوس و بروسلا ملی تنسیس در سرم افراد سرولوژی مثبت پرداختیم. نمونه های سرمی 30 نفر از افرادی که تست رایت آن ها مثبت شده بود (بالای 160/1)، از آزمایشگاهای تشخیص طبی شهرستان های شهرکرد و اصفهان جمع آوری و DNA ِنمونه ها با استفاده از کیت استخراج DNA سیناژن استخراج شد. به منظور تشخیص جنس و گونه های بروسلا آبورتوس و بروسلا ملی تنسیس واکنش Real Time PCR بر روی نمونه ها انجام شد. در این بررسی تمام 30 نمونه مورد بررسی با روش Real time PCR تأیید شدند. در جنس مونث پس از انجام آزمون Real Time PCR فقط باکتری بروسلا آبورتوس تشخیص داده شد در حالی که در جنس مذکر 22 مورد (33/73درصد) بروسلا آبورتوس و 3 مورد (10درصد) بروسلا ملی تنسیس شناسایی گردید. از 7 مورد آلودگی به بروسلوز در گروه سنی زیر 30 سال، 6 مورد (7/85درصد) بروسلا آبورتوس و 1 مورد (3/14درصد) بروسلا ملی تنسیس تشخیص داده شدند. در صورتی که از 23 مورد آلودگی به بروسلوز در گروه سنی بالای 30 سال، 21 مورد (3/91درصد) بروسلا آبورتوس و 2 مورد (7/8درصد) بروسلا ملی تنسیس تشخیص داده شدند. در سال هاي اخير روش هاي مولكولي زيادي براي تشخيص اين باكتري مورد استفاده قرار گرفته اند. روش Real Time PCR از اين نظر كه نيازمند صرف زمان كم و داراي حساسيت و اختصاصيت بالايي مي باشد، در تشخيص اين بيماري بسيار مفيد مي باشد. Manuscript profile

  • Article

    2 - بررسی شیوع ژن هاي مقاومت در لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده از نمونه هاي غذایی
    New Approaches in Cellular and Molecular Sciences , Issue 1 , Year , Summer 2023
    باکتری لیستریا مونوسیتوژنز (L.monocytogenes) گونه‌ای از باکتری‌های بیماری‌زاست که موجب عفونت لیستریوزیس می‌گردد. این باکتری بی‌هوازی اختیاری است و قادر به زنده ماندن در بود و نبود اکسیژن است . مصرف لبنیات، گوشت و سبزیجات آلوده مهم ترین منبع انتقال آلودگی بحساب می آید. م More
    باکتری لیستریا مونوسیتوژنز (L.monocytogenes) گونه‌ای از باکتری‌های بیماری‌زاست که موجب عفونت لیستریوزیس می‌گردد. این باکتری بی‌هوازی اختیاری است و قادر به زنده ماندن در بود و نبود اکسیژن است . مصرف لبنیات، گوشت و سبزیجات آلوده مهم ترین منبع انتقال آلودگی بحساب می آید. مطالعات محدودی از میزان مقاومت آنتی بیوتیکی گونه های لیستریا مونوسیتوژنز وجود دارد. لذا این مطالعه با هدف ارزیابی فراوانی و میزان مقاومت در نمونه های مورد ارزیابی دارد. در این مطالعه مقطعی توصیفی 150 نمونه مختلف به صورت تصادفی از مناطق مختلف استان اصفهان جمع آوری شد. نمونه ها شامل 60 نمونه گوشت، 40 نمونه از فراورده های لبنی (شامل شیر، پنیر و...) و 50 نمونه سبزیجات (شامل تره، شاهی، تربچه و ریحان) بودند. ســروتایپینگ سویه هـاي جـدا شـده بـا اسـتفاده از آنتـی سـرم هـاي تجـار ي O و H لیسـتریا مونوسـیتوژنز و مطابق با دسـتورالعمل کارخانـه سـازنده بـا روش آگلوتیناسـیون لامـی و ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی انجـام شد. از روش PCR استاندارد به منظور تشخیص ژنهاي ermA, ermB, strA, tetS, tetA و ermC در سویه ها استفاده شد. بـر اسـاس واکـنش سـرولوژیکی، آنتی ژن های سوماتیک O و فلاژلی H لیستریا مونوسیتوژنز با آنتی سرم های متناظر، اغلب گونه های لیستریا (70درصد) متعلق به سروتیپ 1/2a و مابقی از سروتیپ 1/2b (19درصد) و 4b (11درصد) بودند. نتایج حاصل از بررسی میکروبی نشان داد که بیشترین مقاومت دارویی مربوط به استرپتومایسین (89درصد) و کمترین میزان مقاومت دارویی در ایزوله های مورد ارزیابی مرتبط با آمپی سیلین (14درصد) و کلرامفنیکل (13درصد) بود. بیشترین ژن هاي مورد ارزیابی مربوط به ژن strA و ژن ermA بترتیب با فراوانی 8/79درصد و 4/65درصد بود. شیوع سایر ژن هاي لیستریا مونوسیتوژنز در مورد ارزیابی در این مطالعه شامل tetA (17درصد)،tetS (5/2درصد)، ermB (7/10درصد) و ermC (1/2درصد) بود. Manuscript profile

  • Article

    3 - بررسی و شناسایی آلودگی ماهی و میگوهای پرورشی به ویبریو در استان خوزستان
    New Approaches in Cellular and Molecular Sciences , Issue 2 , Year , Winter 2024
    چکیده بیماری ویبریوزیس یکی از بیماری های مهم مشترک بین ماهیان پرورشی و انسان در صنعت آبزی پروری است . این باکتری از خانواده ویبریوناسه بوده و شامل باسیل های خمیده ، متحرک ، بی هوازی اختیاری شیمیوارگانوتروف ، کاتالاز و اکسیداز مثبت است. هدف از تحقیق حاضر بررسی حضور احت More
    چکیده بیماری ویبریوزیس یکی از بیماری های مهم مشترک بین ماهیان پرورشی و انسان در صنعت آبزی پروری است . این باکتری از خانواده ویبریوناسه بوده و شامل باسیل های خمیده ، متحرک ، بی هوازی اختیاری شیمیوارگانوتروف ، کاتالاز و اکسیداز مثبت است. هدف از تحقیق حاضر بررسی حضور احتمالی باکتری ویبریو در ماهیان قزل آلا، کپور و میگوی پرورشی است. برای این منظور 120 عدد ماهی قزل آلا، کپور و میگو از مزارع پرورشی استان خوزستان صید و در مجاورت یخ به آزمایشگاه مرکز تحقیقات موادغذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد منتقل گردید، سپس از قسمت کبد و محوطه بطنی نمونه های ذکر شده به شکل جداگانه نمونه برداری و پس از هموژنیزاسیون در محیط Trypticase Soy Broth (TSB) 24 ساعت در 30 درجه سانتی گراد گرم خانه گذاری شدند. بعد از آن بر روی محیط تیوسولفات سیترات بایل ساکارز آگار(TCBS) کشت داده شدند، محیط ها به مدت 48 الی 72 ساعت در دمای 25 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری شد و سپس بر اساس وجود یا عدم وجود پرگنه های رشد کرده ، 84/30 درصد از گوشت نمونه های مطالعه شده (37 قطعه) آلوده به ویبریو بودند که بسیار شایان توجه بود. با توجه به بررسی های عمل آمده قبلی و نتایج حاصل از این مطالعه ، نظارت و کنترل زنجیره تولید و تشخیص به موقع این ارگانیسم در طول این زنجیره می تواند در کاهش آلودگی فراورده های دریایی از جمله ماهی ها نقش به سزایی داشته باشد. این امر در نهایت باعث به حداقل رسیدن ابتلا به این بیماری در افراد جامعه می شود . Manuscript profile

  • Article

    4 - بررسی آلودگی مواد غذایی نیمه آماده و فست فودها نسبت به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در استان چهارمحال و بختیاری
    New Approaches in Cellular and Molecular Sciences , Issue 2 , Year , Winter 2024
    غذاهای سریع و سرد به علت عدم نیاز به زمان پخت و نیز به دلیل تماس باد دست کارگران رستوران هنگام آماده سازی ، موجب افزایش خطر میکروبیولوژیکی مصرف کنندگان می‌شود. استافیلوکوکوس اورئوس، یکی از مهم‌ترین عوامل ایجادکننده بیماری‌های منتقله از راه مواد غذایی می‌باشد. هدف از انج More
    غذاهای سریع و سرد به علت عدم نیاز به زمان پخت و نیز به دلیل تماس باد دست کارگران رستوران هنگام آماده سازی ، موجب افزایش خطر میکروبیولوژیکی مصرف کنندگان می‌شود. استافیلوکوکوس اورئوس، یکی از مهم‌ترین عوامل ایجادکننده بیماری‌های منتقله از راه مواد غذایی می‌باشد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین میزان فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس در غذاهای نیمه آماده و فست فودها و شناسایی به روش PCR است . در این تحقیق تعداد 100 نمونه از مواد غذایی (فرآورده‌های گوشتی، فلافل، پیتزا، مرغ) به شکل تصادفی از مراکز تهیه و ارائه این غذاها در شهرستان بروجن، شهرکرد و فارسان در یک بازه زمانی یک ماهه جمع آوری وجهت بررسی حضور استافیلوکوکوس اورئوس مورد آزمایش قرار گرفتند. درمجموع آلودگی به استافیلوکوکوس در نمونه‌های فرآورده‌های گوشتی(1/64درصد)، فلافل (2/21درصد)، پیتزا(20درصد)، مرغ(8/30درصد) مشاهده شد. میانگین باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس درنمونه های مثبت (39درصد) گزارش گردید. بر اساس نتایج تحقیق حاضر می‌توان گفت از آنجا که نتایج مراحل و تهیه تولید فست فود و مواد غذایی نیمه آماده به صورت دستی است احتمال آلودگی مواد غذایی از طریق نیروی انسانی کاملاً وجود دارد. اگرچه درصد آلودگی نمونه‌ها زیاد بوده است ولی تعداد باکتری‌های موجود در نمونه پایین و خطر بالقوه ایی برای سلامت مصرف کننده ندارد. لذا آموزش بهداشت شخصی و محیطی به منظور کاهش میزان استافیلوکوکوس اورئوس در افرادی که در تهیه و تولید غذا نقش دارند از اهمیت بالایی برخوردار است. Manuscript profile

  • Article

    5 - بررسی آلودگی سالمونلا انتریتیدیس در گوشت مرغ و بلدرچین عرضه‌شده در استان خوزستان
    New Approaches in Cellular and Molecular Sciences , Issue 3 , Year , Winter 2024
    سالمونلوز، توسط باکتری‌های جنس سالمونلا ایجادشده و یکی از شایع‌ترین بیماری‌های ناشی از مواد غذایی است که با اسهال، تب خفیف، تهوع، دردهای شکم و حتی مرگ، همراهی می‌شود. این مطالعه به‌منظور جداسازی و شناسایی سروتیپ های شایع سالمونلا در گوشت مرغ و بلدرچین انجام شد. به این م More
    سالمونلوز، توسط باکتری‌های جنس سالمونلا ایجادشده و یکی از شایع‌ترین بیماری‌های ناشی از مواد غذایی است که با اسهال، تب خفیف، تهوع، دردهای شکم و حتی مرگ، همراهی می‌شود. این مطالعه به‌منظور جداسازی و شناسایی سروتیپ های شایع سالمونلا در گوشت مرغ و بلدرچین انجام شد. به این منظور 100 نمونه گوشت شامل 50 نمونه گوشت مرغ و 50 نمونه گوشت بلدرچین از مراکز توزیع در سطح استان خوزستان جمع‌آوری و پس از کشت و جداسازی سالمونلا و استخراج ژنوم، با روش واکنش زنجیره‌ای پلی مراز موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که 5 مورد از مجموع 100 نمونه به گونه‌ی سالمونلا انتریتیدیس آلوده بودند. با توجه به نتایج حاصل، اعمال نظارت‌ها و آزمون‌های میکروبی دوره‌ای و تدابیر بیشتر از سمت مسئولین اداره دامپزشکی استان به‌منظور کاهش میزان آلودگی میکروبی بسیار حائز اهمیت است Manuscript profile

  • Article

    6 - بررسی فراوانی ژن های sul در سویه‌های اشریشیا کلی جدا شده از موارد عفونت ادراری در شهرستان شهرکرد
    New Approaches in Cellular and Molecular Sciences , Issue 3 , Year , Winter 2024
    عفونت‌های ادراری یکی از شایع‌ترین بیماری‌های عفونی محسوب می‌گردد و اشریشیاکلی به‌عنوان مهم‌ترین عامل عفونت‌های ادراری مطرح می‌باشد. این تحقیق باهدف بررسی فراوانی ژن‌های sul در باکتری اشریشیاکلی جدا شده از موارد عفونت‌های دستگاه ادراری در شهرکرد به‌صورت مقطعی - توصیفی در More
    عفونت‌های ادراری یکی از شایع‌ترین بیماری‌های عفونی محسوب می‌گردد و اشریشیاکلی به‌عنوان مهم‌ترین عامل عفونت‌های ادراری مطرح می‌باشد. این تحقیق باهدف بررسی فراوانی ژن‌های sul در باکتری اشریشیاکلی جدا شده از موارد عفونت‌های دستگاه ادراری در شهرکرد به‌صورت مقطعی - توصیفی در سال 1392 صورت گرفت. نمونه‌ها به‌صورت استریل تهیه شد و از لحاظ آزمایش‌های کامل ادرار، کشت و مورد بررسی قرار گرفتند. بررسی حساسیت میکروبی با روش دیسک دیفیوژن انجام گرفت. همچنین به‌منظور ردیابی ژن‌های sul واکنش PCR در حضور پرایمرهای اختصاصی صورت گرفت و نتایج به‌دست‌آمده مورد تجزیه‌وتحلیل واقع شد. در این تحقیق از 130 ایزوله اشریشیاکلی مورد بررسی در 67 ایزوله (53/51درصد) مقاومت به کوتریموکسازول مشاهده گردید. فراوانی ژن‌های sul2, sul1 و sul3 به ترتیب 89/20درصد، 22/55درصد و 47/4درصد گزارش گردید. در تجزیه‌وتحلیل آماری با آزمون کای اسکوار بین مقاومت به سولفونامید و ژن‌های sul رابطه معنی‌دار آماری مشاهده گردید. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که ایزوله‌های اشریشیاکلی نسبت به سولفونامیدها مقاومت بالایی دارند که علت آن می‌تواند مصرف بی‌رویه این آنتی‌بیوتیک‌ها باشد Manuscript profile

  • Article

    7 - بررسی ارتباط بین ژن‌های sul و ژن اینتگرون کلاس I در سویه های کلبسیلا پنومونیه مقاوم به سولفونامیدها جدا شده از موارد کلینیکی در شهرستان شهرکرد
    New Approaches in Cellular and Molecular Sciences , Issue 3 , Year , Winter 2024
    مقاومت ضدمیکروبی به یک مشکل عمومی در سراسر جهان تبدیل شده است. کسب اینتگرون یکی از عوامل مهم چند مقاومتی در میکروارگانیسم‌های گرم منفی است. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ژن‌های sul و بررسی ارتباط بین ژن‌های sul و اینتگرون کلاس I در ایزوله‌های کلبسیلا پنومونیه مقاوم به More
    مقاومت ضدمیکروبی به یک مشکل عمومی در سراسر جهان تبدیل شده است. کسب اینتگرون یکی از عوامل مهم چند مقاومتی در میکروارگانیسم‌های گرم منفی است. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ژن‌های sul و بررسی ارتباط بین ژن‌های sul و اینتگرون کلاس I در ایزوله‌های کلبسیلا پنومونیه مقاوم به سولفانامیدها جدا شده از موارد کلینیکی در شهرکرد می¬باشد. در این مطالعه مقاومت آنتی بیوتیکی 90 ایزوله کلبسیلا پنومونیه جدا شده از موارد کلینیکی در شهرکرد، به روش انتشار دیسک مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی مقاومت به سولفانامیدها از آنتی بیوتیک کوتریموکسازول استفاده گردید. سپس با استفاده از پرایمرهای اختصاصی به ردیابی ژن‌های sul1، sul2 ،sul3 و intI پرداخته شد. پس از انجام آزمون PCR از 33 ایزوله مقاوم به کوتریموکسازول ژن sul1 در 15 ایزوله (45/45درصد)، ژن sul2 در 20 ایزوله (60/60درصد)، ژن Sul3 در 2 ایزوله (06/6درصد) و ژن intI در 27 ایزوله یافت شد. در تجزیه و تحلیل آماری بین ژن های intI و sul1 ارتباط آماری معنی داری مشاهده گردید. نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان می دهد که یک ارتباط قوی بین حمل اینتگرون و افزایش مقاومت به تعدادی از کلاس‌های مختلف آنتی بیوتیکی وجود دارد. Manuscript profile

  • Article

    8 - تشخیص مولکولی باکتری های ایجاد کننده اسهال در کودکان مبتلا به اسهال در شهرستان شهرکرد
    New Approaches in Cellular and Molecular Sciences , Issue 1 , Year , Spring 2023
    اسهال یکی از شایع ترین بیماری¬ها در کودکان به ویژه در کشورهاي در حال توسعه می باشد و دومین عامل مرگ و میر بعد از عفونت هاي تنفسی است. برآورده می شود سالانه 5-3 میلیون از موارد این بیماری در سراسر جهان به مرگ منجر می شود. وقوع موارد مرگ و میر به ویژه در کودکان زیر 5 سال More
    اسهال یکی از شایع ترین بیماری¬ها در کودکان به ویژه در کشورهاي در حال توسعه می باشد و دومین عامل مرگ و میر بعد از عفونت هاي تنفسی است. برآورده می شود سالانه 5-3 میلیون از موارد این بیماری در سراسر جهان به مرگ منجر می شود. وقوع موارد مرگ و میر به ویژه در کودکان زیر 5 سال قابل توجه می باشد. در این تحقیق نمونه های اسهال 60 کودک مبتلا به اسهال در طی فصول تابستان و پاییز 1398 که به بیمارستان های هاجر و امام علی (ع) شهرستان شهرکرد، مراجعه کرده بودند از نظر عوامل باکتریایی نظیر اشریشیا کلی، کمپیلوباکتر ژژونی، کمپیلوباکتر کلی، سالمونلا انتریتیدیس و یرسینیا انتروکولیتیکا به روش مولکولی، در حضور پرایمرهای اختصاصی مورد بررسی قرار گرفتند. فراوان¬ترین ژن مورد بررسی ژن مربوط به 16srRNA اشریشیا کلی بود. به طوری که در 15 نمونه (25%) این ژن شناسایی گردید. از 15 نمونه مورد بررسی که از نظر توالی ژن 16srRNA اشریشیا کلی مثبت تشخیص داده شدند، توالی ژن ipaH که مربوط به باکتری های اشریشیا کلی ایجاد کننده اسهال بود در 2 نمونه (33/13%) مشاهده گردید. توالی ژن hipo که مربوط به کمپیلوباکتر ژژونی بود در 1 نمونه (66/1%) و توالی ژن asp که مربوط به کمپیلوباکتر کلی بود در هیچ نمونه ایی مشاهده نگردید. آلودگی به سالمونلا انتریتیدیس در 5 نمونه (33/8%) مشاهده گردید. فراوانی ژن ail که مربوط به آلودگی به یرسینیا انتروکولیتیکا بود در 1 نمونه (66/1%) گزارش گردید. اطلاعات در مورد میزان شیوع باکتری های عامل اسهال می تواند در کنترل و مدیریت صحیح بیماری اسهال در نوزادان و کودکان موثر باشد. لذا لازم است تحقیقات وسیعی در طی فصول مختلف سال و هم چنین در کلیه شهرستان های استان چهارمحال و بختیاری صورت گیرد. Manuscript profile

  • Article

    9 - فراوانی جمعیت بیفیدوباکتریوم لانگوم و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم درروده مبتلایان به چاقی مفرط قبل و بعد از جراحی معده
    New Approaches in Cellular and Molecular Sciences , Issue 1 , Year , Spring 2023
    چاقی یک بیماری مزمن چند عاملی مرتبط با ژنتیک ‌می‌باشد. جهت بررسی بیشتر، در مطالعه حاضر جمعیت دو گونه بیفیدوباکتریوم لانگوم و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم قبل و بعد از عمل جراحی باریاتریک، به یکی از دو روش بای پس یا اسلیو مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه 30 فرد مبتلا به چ More
    چاقی یک بیماری مزمن چند عاملی مرتبط با ژنتیک ‌می‌باشد. جهت بررسی بیشتر، در مطالعه حاضر جمعیت دو گونه بیفیدوباکتریوم لانگوم و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم قبل و بعد از عمل جراحی باریاتریک، به یکی از دو روش بای پس یا اسلیو مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه 30 فرد مبتلا به چاقی مفرط با شاخص توده بدنی 30 و بالاتر که کاندید جراحی باریاتریک با یکی از دو روش بای پس یا اسلیو بودند، همراه با ۱۸ فرد سالم بعنوان گروه کنترل مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه‌های مدفوع پس از جمع¬آوری، با استفاده از کیت مخصوص استخراج DNA مورد بررسی قرار گرفتند. پس از اطمینان از غلظت و خلوص DNA استخراج شده، با استفاده از روش Real-time PCR جمعیت دو باکتری فوق در نمونه‌های بیماران (قبل و بعد از جراحی) و نمونه‌های سالم درگروه کنترل تعیین گردید. در مطالعه حاضر میانگین جمعیت دو باکتری بیفیدوباکتریوم لانگوم و بیفیدو باکتریوم بیفیدوم در افراد مورد بررسی، قبل و بعد از انجام عمل باریاتریک در گروه کنترل از دو گروه دیگر (بای پس و اسلیو) به میزان قابل توجهی بیشتر بود(P<.05). در صورتی که میانگین این باکتری در افراد مورد بررسی بعد از انجام عمل باریاتریک در گروه اسلیو از گروه بای پس بیشتر بود(P<.05). همچنین میزان باکتری بیفیدوباکتریوم لانگوم قبل و بعد از عمل جراحی در گروه اسلیو از گروه بای پس بیشتر بود(P<.05). بطور کلی بعد از انجام عمل باریاتریک به هر دو روش بای پس و اسلیو، میانگین باکتری‌های بیفیدو باکتریوم لانگوم و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم نسبت به قبل از عمل کاهش یافت و این کاهش در گروه تحت عمل بای پس محسوس‌تر بود(P< .05). با توجه به نتایج بدست آمده به نظر می رسد کاهش وزن بواسطه جراحی می تواند در تغییر میزان باکتری‌های موجود در میکروبیوتای روده تاثیر بسزایی داشته باشد. Manuscript profile

  • Article

    10 - شناسایی باکتری¬های ایجاد کننده عفونت ادراری در بیماران دیابتی در شهرستان شهرکرد
    New Approaches in Cellular and Molecular Sciences , Issue 1 , Year , Spring 2023
    بیماران دیابتی به عفونت بسیار حساس بوده و ایجاد عفونت در آن¬ها بسیار مخاطره انگیز می باشد. با توجه به این که عفونت ادراری شایع ترین عفونت در این بیماران می باشد، لذا شناخت عوامل شایع ایجاد کننده عفونت و به طبع آن انتخاب یک آنتی بیوتیک اثر بخش، می تواند گام موثری در درما More
    بیماران دیابتی به عفونت بسیار حساس بوده و ایجاد عفونت در آن¬ها بسیار مخاطره انگیز می باشد. با توجه به این که عفونت ادراری شایع ترین عفونت در این بیماران می باشد، لذا شناخت عوامل شایع ایجاد کننده عفونت و به طبع آن انتخاب یک آنتی بیوتیک اثر بخش، می تواند گام موثری در درمان بیماران دیابتی داشته باشد. در این پژوهش با نمونه گیری از ادرار 300 بیمارمبتلا به دیابت ملیتوس نوع 2 در شهرستان شهرکرد، نمونه های دارای عفونت مشخص و میکروارگانیسم های عامل عفونت توسط کشت و تست¬های بیوشیمیایی جداسازی شدند و تشخیص مولکولی توسط آزمون PCR برای اثبات وجود باکتری ها صورت پذیرفت. ارگانیسم شایع در این بیماران اشریشیا کلی بود. هم چنین 70 درصد این بیماران زن بودند و با توجه به این که عفونت ادراری در بیماران دیابتی در سنین بالا اتفاق می افتد، اغلب بیماران باکتریوری بی علامت داشتند. لذا انجام معاینات دوره ای و کشت ادرار بیماران دیابتی به صورت تست¬های دوره ای شدیداً احساس می¬گردد و توصیه می¬شود که بر اساس نتیجه آنتی بیوگرام، داروی موثر در درمان عفونت ادراری انتخاب گردد. بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد اشریشیا کلی با 51% شایع ترین عامل ایجاد کننده عفونت ادارای می باشد . در مطالعات انجام شده در سایر نقاط ایران و دنیا نیز این میکرو ارگانیسم به عنوان شایع ترین عامل مولد عفونت ادراری شناخته شده است. Manuscript profile