فهرست مقالات مهران فرهودی مقدم


  • مقاله

    1 - ارزیابی ارتباط بین میزان چربی، پروتئین و نسبت چربی به پروتئین شیر و نرخ آبستنی 120 روزه در گاوهای شیری هلشتاین
    آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی , شماره 4 , سال 13 , پاییز 1398
    در لیپولیز ناشی از بالانس منفی انرژی، میزان چربی شیر افزایش و میزان پروتئین آن کاهش می یابد و بدین ترتیب نسبت چربی به پروتئین افزایش پیدا می کند. هدف مطالعه حاضر، استفاده از داده های موجود در هر رکورد شیر مانند چربی، پروتئین و نسبت آن ها ، شمارش سلول های سوماتیک (somat چکیده کامل
    در لیپولیز ناشی از بالانس منفی انرژی، میزان چربی شیر افزایش و میزان پروتئین آن کاهش می یابد و بدین ترتیب نسبت چربی به پروتئین افزایش پیدا می کند. هدف مطالعه حاضر، استفاده از داده های موجود در هر رکورد شیر مانند چربی، پروتئین و نسبت آن ها ، شمارش سلول های سوماتیک (somatic cell count; SCC) و نیز استفاده از سابقه گاوهای شیری، جهت پیش بینی وضعیت آبستنی ۱۲۰ روزه پس از زایش بود. بنابراین، رکورد 1279رأس گاو هلشتاین یک شکم زا و چند شکم زا در روزهای 30 و 60 شیردهی و نیز در حوالی زمان تلقیح جمع آوری شد. یافته ها نشان داد در ارزیابی آبستنی تا روز 120 پس از زایش، میزان چربی، پروتئین و نسبت آن ها (همگی برحسب درصد) در روز 30 شیردهی در گروه های غیر آبستن و آبستن به ترتیب (2/1±67/2، 04/1±62/2 و 4/0±01/1) و (16/1±87/2، 95/0±76/2 و 36/0±03/1)، در روز 60 شیردهی به ترتیب (06/1±87/2، 86/0±7/2 و 35/0±06/1) و (15/1±97/2، 9/0±73/2 و 36/0±08/1) و در حوالی تلقیح به ترتیب (2/1±62/2، 04/1±53/2 و 4/0±03/1) و (24/1±8/2، 01/1±63/2 و 5/0±06/1) بود که اختلاف آماری آن ها در دو زمان معنی دار برآورد شد (05/0>p ). تأثیر SCCدر روز 60 شیردهی بر نرخ آبستنی 120روزه معنی دار گزارش شد (023/0=p )، اما در آزمون رگرسیون لجستیک هیچ‌کدام از فاکتورهای شیر و SCC رابطه معنی داری با آبستنی 120روزه نداشتند. مدل آماری کاکس در بررسی رابطه فصول زایش (02/0=p ) ، تلقیح (00/0=p )، روزهای شیردهی (001/0=p ) و میزان تولید شیر (016/0=p ) در دوره قبل با نرخ آبستنی 120روزه نشان داد که تنها تعداد روزهای شیردهی قبلی دام (985/0=Odds ratio، 021/0=p ) و فصل تلقیح (5/7=Odds ratio، 040/0=p )در آبستنی 120روزه تأثیر دارند. نتایج این مطالعه نشان داد که فاکتورهای مربوط به شیر شامل چربی، پروتئین و نسبت آن هابر نرخ آبستنی 120روزه تأثیر نداشته و استراتژی های مدیریتی از جمله تعداد روزهای شیردهی قبلی دام و فصل تلقیح بر آن تأثیر معنی دار دارند. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - بررسی تاثیر هیپرویتامینوز Aبر کبد برههای نوزاد
    پژوهش های بالینی دامپزشکی , شماره 1 , سال 5 , تابستان 1393
    ویتامین Aیکی از ویتامینهای محلول در چربی است. این ویتامین نقش مهمی در فرآیندهای بیولوژیک مانند بینایی، تولید مثل، ایمنی، رشد و تکامل ایفا می کند.سلولهای ستاره ای کبد محل ذخیره بیش از %80ویتامین Aبدن می باشند. نشانههای بالینی هیپرویتامینوز Aشامل ضایعات پوستی و اسکلتی و ن چکیده کامل
    ویتامین Aیکی از ویتامینهای محلول در چربی است. این ویتامین نقش مهمی در فرآیندهای بیولوژیک مانند بینایی، تولید مثل، ایمنی، رشد و تکامل ایفا می کند.سلولهای ستاره ای کبد محل ذخیره بیش از %80ویتامین Aبدن می باشند. نشانههای بالینی هیپرویتامینوز Aشامل ضایعات پوستی و اسکلتی و نیز تاثیراتیبر سیستم اعصاب مرکزی است. اطلاعات اندکی در ارتباط با مسمومیت خوراکی ویتامین Aدر گوسفندان وجود دارد با این وجود اثرات مضر هیپرویتامینوزAبر روی کبد سایر گونهها پیشتر بررسی شده است. مطالعه حاضر به منظور تعیین اثرات دز بالای ویتامین Aبر کبد برههای نوزاد و نیز وزنگیری آنها انجامگرفت. به این منظور 9راس بره نر با میانگین سنی 5روز و وزنی 4.3کیلوگرم انتخاب شد. برهها به دو گروه آزمایش ( )n=6و شاهد ( )n=3تقسیم شدند.در روز نخست آزمایش، پس از انجام شکاف کوچکی در ناحیه خط میانی شکم از همه برهها بیوپسی کبدی انجام گرفت. در روزهای بعدی گروه آزمایش باشیر حاوی 30000واحد بر کیلوگرم ویتامین Aتغذیه شدند. این رژیم غذایی تا انتهای ماه سوم ادامه یافت. نمونههای خونی از برهها هر هفته گرفته میشد.برهها در انتهای ماه سوم وزنگیری و ذبح شدند. بررسی هیستوپاتولوژیک و آنالیز ویتامین Aدر نمونههای خونی و کبدی انجام گرفت. نتایج: میزان ویتامین ،Aفعالیت آنزیمهای ALPو SGOTدر سرم و غلظت کبدی ویتامین Aدر گروه آزمایش در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافت ( .)P<0.05در بررسی نمونههایکبدی با میکروسکوپ نوری هپاتیت پری پورتال در گروه آزمایش مشاهده شد. وزن برههای گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد کمتر بود ( .)P<0.05نتایجبدست آمده در این تحقیق نشان داد که تجویز خوراکی ویتامین Aبه برهها بصورت روزانه (به میزان حدود 900برابر نیاز روزانه) سبب کاهش وزنگیریمیشود که این امر احتمالا بعلت آسیب کبدی است پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - گزارش مسمومیت ناشی از قارچ تریکوتسیوم در یک گاوداری در منطقه شهریار
    پژوهش های بالینی دامپزشکی , شماره 1 , سال 1 , بهار 1389
    قارچ تریکوتسیوم به عنوان ساپروفیت خاک و یا پاتوژن گیاهی مطرح است و دانه های غلات بویژه، گندم و جو را آلوده می نماید بعلاوه این قارچ به همراهقارچ هائی چون فوزاریوم و استاکی بوتریس تولید سم تریکوتسن می نماید. این مایکوتوکسین اثرات سمی شدیدی برای انسان و حیوانات دارد.مسموم چکیده کامل
    قارچ تریکوتسیوم به عنوان ساپروفیت خاک و یا پاتوژن گیاهی مطرح است و دانه های غلات بویژه، گندم و جو را آلوده می نماید بعلاوه این قارچ به همراهقارچ هائی چون فوزاریوم و استاکی بوتریس تولید سم تریکوتسن می نماید. این مایکوتوکسین اثرات سمی شدیدی برای انسان و حیوانات دارد.مسمومیت با این دسته از سموم در حیوانات با ظهور علائم بالینی مختلف نظیر تهوع، کاهش مصرف غذا، اسهال و اختلال در دستگاه تولید مثل و تغییراتهماتولوژیک نظیر لوکوپنی، ترمبوسیتوپنی و عوارض پاتولوژیک مثل اپتلیونکروزیس و گاستروآنتریت همراه است.در یک دامداری در اطراف شهریار 6مورد سقط جنین و در 7مورد از گاوها علائمی از قبیل اسهال و خون در مدفوع دیده شد و در پی انجام بررسی آلودگیقارچی واژن و جیره غذایی از دامداری فوق 30نمونه واژینال و نمونه جیره به آزمایشگاه قارچ شناسی ارسال شد پس از انجام مراحل آزمایشگاهی نتیجهکشت همه نمونه ها در محیط سابورودکستروز آگار و ژلوز سیب زمینی و دکستروز ( )PDAقارچ تریکوتشیوم مثبت بود.با توجه به نتایج آزمایشگاه قارچ شناسی و علائم بالینی مشاهده شده در دامداری فوق وعدم وقوع موارد بالینی دیگر پس از قطع جیره آلوده به قارچ و تغذیهدام با کنسانتره و یونجه مرغوب مسمومیت با ترایکوتسن تایید شد پرونده مقاله