-
مقاله
1 - آنالیز خطر میکروبی درب نوشابههای گازدار و بدون گاز استان تهران از لحاظ بار میکروبی و مقایسه با درپوشهای نانو آنتی باکتریالپاتوبیولوژی مقایسه ای , شماره 5 , سال 6 , زمستان 1388امروزه دغدغههای متعدد بشر در زندگی آمیخته با تکنولوژی سبب گردیده که روز به روز آسایش حیات وی افزایش یافته ولی آرامش زندگی کاهش یابد، یکی از معضلات اصلی نوشابههای قوطی جدا از عوارض تغذیهای که بحث روز جوامع علمی میباشد موضوع کنترل کیفی محصول در بعد از خروج از سالن تول چکیده کاملامروزه دغدغههای متعدد بشر در زندگی آمیخته با تکنولوژی سبب گردیده که روز به روز آسایش حیات وی افزایش یافته ولی آرامش زندگی کاهش یابد، یکی از معضلات اصلی نوشابههای قوطی جدا از عوارض تغذیهای که بحث روز جوامع علمی میباشد موضوع کنترل کیفی محصول در بعد از خروج از سالن تولید و بستهبندی کارخانه میباشد که محصول ایمن تحت شرایط محیطی و اپراتور حمل کننده دچار انواع مخاطرات میکروبی، فیزیکی و حتی شیمیایی میگردد و در زمان مصرف فرآورده تمام این آلودگیها علیالخصوص آلودگی میکروبی به همراه نوشابه وارد بدن و سیستم گوارش میزبان میگردد. در این تحقیق تعداد 150 عدد نوشابه گازدار قوطی و آب میوههای بستهبندی شده فلزی از سطح شهر استان تهران به شرح ذیل جمعآوری گردید (تعداد 25 عدد از سوپرمارکتهای دارای یخچال، تعداد 25 عدد از عمدهفروشیهای کنار جاده، تعداد 50 عدد از کارخانههای تولید کننده، 50 عدد از رستورانهای سطح شهر تهران) در نهایت جهت آزمون میکروبی و توتال کانت به آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذائی انتقال یافتند(1). به دو روش بررسی انجام یافت ابتدا بصورت مستقیم سواپ آغشته شده را به روی محیطهای براث انتقال داده و همچنین در روش دوم سواپ را به داخل محیط تریپتیکاز سوی براث برده و بعد از 24 الی 48 ساعت انکوباسیون مقدار 1/. میلیلیتر از نمونه را به روی محیط کاملا پخش مینماییم بعد از انکوباسیون تعداد کلنیهای رشد یافته در قوطیهای آب میوه پلمب شده و نوشابههای قوطی گازدار به شرح ذیل میباشد: تعداد 4 کلنی در قبل از باز کردن درب قوطی و تعداد 6 کلنی در لبه قوطیها در بعد از مصرف و 7 کلنی در بعد از مصرف در لبه قوطی، که این امر بیانگر عدم رعایت اصول ایمنی محصول تولید شده ایمن از درب کارخانه به بعد میباشد که در نهایت منجر به مسمومیت مصرف کننده با شرایط موجود میگردد(2). در فاز دوم تحقیق از درپوشهای نانو آنتی باکتریال جهت محافظت از درب 25 نوشابه قوطی دیگری که از بستهبندی نهائی کارخانه اضافه به محصول نهائی گردیده بود استفاده شد که بار میکروبی را در مقایسه با گروههای قبلی بطور محسوس کاهش داد و به صفر رسانید. پرونده مقاله -
مقاله
2 - بررسی اثر کشندگی اشعه گاما بر Escherichia coli (در آب های راکد)حامد اهری دکتر قاسم یوسف بیگی دکتر رسول خدابخش شیما قلی زاده سلطانی دکتر سعید نفیسی دکتر عاطفه ایمانی سالار حسین نظمیپاتوبیولوژی مقایسه ای , شماره 18 , سال 4 , پاییز 1386تعداد 9 نمونه آلوده، ازمجموع صد نمونه گرفته شده از آ بهای مزارع پرورشآبزیان و طیور ،جهت آزمایش مورد استفاده قرار گرفت که دسته اول جهتپرتودهی اشعه به آزمایشگاه فیزیک هسته ای انتقال یافته بعد از پرتودهی ( توسط منبع تاش سزیوم Cs 137 )به میزان اکتیویته 20 میلی کوری به مدت ز چکیده کاملتعداد 9 نمونه آلوده، ازمجموع صد نمونه گرفته شده از آ بهای مزارع پرورشآبزیان و طیور ،جهت آزمایش مورد استفاده قرار گرفت که دسته اول جهتپرتودهی اشعه به آزمایشگاه فیزیک هسته ای انتقال یافته بعد از پرتودهی ( توسط منبع تاش سزیوم Cs 137 )به میزان اکتیویته 20 میلی کوری به مدت زمان 6 ساعت مورد تابش قرار گرفتند ) در زمان کمتر از 2 ساعت جهت انجام مراحلکشت به آزمایشگاه انتقال یافتند و دسته دوم بلافاصله در کنار ژل و یخ بهآزمایشگاه میکروب شناسی منتقل شدند که بعداز انجام مراحل کشت مستقیما بر روی محیط EMB جهت شمارش کلی فورم ها انتقال یافتند . به میزان 1میلی لیتر از هریک از آبهای جمع آوری شده بر روی محیط EMB تلقیح گردید و بعد از 24 ساعت انکوباسیون، کلنی ها از لحاظ وجود E.COLI مورد بررسی قرارگرفتند که این اعمال عیناً بر روی دسته ای از نمونه ها که مورد تابش قرارگرفته بودند نیز انجام گرفت که به طور قابل توجهی بعد از پرتودهی تعد اد باکتری E.COLI در محیط کشت کاهش یافت. پرونده مقاله -
مقاله
3 - بررسی میزان آلودگی انگلی ماهیان دریاچه مارمیشو به آرگولوس فولیاسه اوسپاتوبیولوژی مقایسه ای , شماره 2 , سال 8 , تابستان 1390در طی یک تحقیق انجام شده در سالهای 1388 تا 1389 آلودگی به انگل آرگولوس فولیاسه اوس (Argulus foliaceus) در چند گونه از ماهیان دریاچه طبیعی مارمیشو شهرستان ارومیه بررسی گردید. مجموعا 63 عدد ماهی از آبهای جاری منتهی الیه به دریاچه و خود دریاچه در زمستان سال 1388 و بهار و چکیده کاملدر طی یک تحقیق انجام شده در سالهای 1388 تا 1389 آلودگی به انگل آرگولوس فولیاسه اوس (Argulus foliaceus) در چند گونه از ماهیان دریاچه طبیعی مارمیشو شهرستان ارومیه بررسی گردید. مجموعا 63 عدد ماهی از آبهای جاری منتهی الیه به دریاچه و خود دریاچه در زمستان سال 1388 و بهار و تابستان 1389 توسط تور ماهیگیری و قلاب صید شدند که ماهیان شامل کپور معمولی (cyprinus carpio) 33 عدد و سیم (abramis brama) 14 عدد و سیاه ماهی(capoeta capoeta) 25 عدد و کلمه(rutilus rutilus caspicus) 9 عدد و کپور نقرهای (silver carp) 9 عدد و کپور علفخوار(Grass carp) 3 عدد بودند که 11.11 درصد از کل ماهیان آلوده به انگل آرگولوس فولیاسه اوس بودند و برای اولین بار از ماهیان دریاچه مارمیشو شهرستان ارومیه گزارش میشود. پرونده مقاله -
مقاله
4 - تعیین میزان آلودگی دامهای کشتاری شهرستان میاندوآب به تک یاخته سارکوسیست به روش هضمیپاتوبیولوژی مقایسه ای , شماره 5 , سال 3 , زمستان 1385بیماری سارکوسیستوزیس یک بیماری مشترک بین انسان و دام می باشد. عامل این بیماری تک یاخته ای به نام سارکوسیتیس Sarcocystis می باشد که دسته بزرگی از انگلهای کیست دارداخل سلولی متعلق به راسته ی پروتوزوآها می باشند. روش کار بدین صورت است که نمونه های گوشت چرخ کرده دامهای کشتا چکیده کاملبیماری سارکوسیستوزیس یک بیماری مشترک بین انسان و دام می باشد. عامل این بیماری تک یاخته ای به نام سارکوسیتیس Sarcocystis می باشد که دسته بزرگی از انگلهای کیست دارداخل سلولی متعلق به راسته ی پروتوزوآها می باشند. روش کار بدین صورت است که نمونه های گوشت چرخ کرده دامهای کشتاری ( گاو- گاومیش - گوسفند- بز) از سطح قصابی های شهرستان میاندواب جمع آوری شده و پس از انتقال به آزمایشگاه به وسیله محلول هضمی پپسین هضم شده وپس از صاف کردن و سانتریفوژ آن گسترش هایی روی لام تهیه و با گیمسا رنگ آمیزی شد. سپس زیر میکروسکوپ به مشاهده برادی زوئیتهای سارکوسیست اقدام گردید. نتایج بدست آمده از 110 نمونه گوشت گاومیش ، 108 نمونه گوشت گاو،98 نمونه گوسفند و 80 نمونه بز شامل 110 نمونه مثبت گاومیش 99/1% ،100 نمونه مثبت گاو 95/19% ،59 نمونه مثبت گوسفند و 60% و 25 نمونه مثبت بر 50% بود که نشان از آلودگی بالای میکروسکوپی گوشتهای مورد آزمایش است. در مقایسه با آمار کشتارگاهی گوشتهای آلوده به نظر می رسدروش هضمی نتایج صحیح تری از آلودگی حیوانات کشتار شده را نشان می دهد. پرونده مقاله -
مقاله
5 - بررسی آلودگی چشم ماهی کاراس به انگل دیپلوستوموم اسپاتاسئوم در رودخانه نازلوی شهرستان ارومیهپاتوبیولوژی مقایسه ای , شماره 4 , سال 9 , پاییز 1391در این بررسی، میزان شیوع آلودگی انگل دیپلوستوموم اسپاتاسئوم در ماهیانکاراس رودخانه ی نازلوی شهرستان ارومیه از پائیز سال 1388 تا تابستان سال1389 بررسی گردید. مجموعاً 43 قطعه ماهی در چهار نوبت در فصول مختلفسال با تور ماهیگیری صید گردیده و بوسیله ظروف پلاستیکی مجهز به کپسو چکیده کاملدر این بررسی، میزان شیوع آلودگی انگل دیپلوستوموم اسپاتاسئوم در ماهیانکاراس رودخانه ی نازلوی شهرستان ارومیه از پائیز سال 1388 تا تابستان سال1389 بررسی گردید. مجموعاً 43 قطعه ماهی در چهار نوبت در فصول مختلفسال با تور ماهیگیری صید گردیده و بوسیله ظروف پلاستیکی مجهز به کپسولاکسیژن به آزمایشگاه انگل شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه حمل گردیدو در آزمایشگاه از لحاظ انگل مذکور مورد مطالعه قرار گرفتند. براساس نتایجبدست آمده 16,27 درصد ماهیان ( 7 قطعه ماهی) به این انگل آلوده بودند کهنشان دهنده در صد بالای آلودگی در ماهیان این منبع آبی می باشد. زیرا مقدار نرمال آن برحسب گزارش سازمان جهانی APHIS veterinary service info sheet 3تا 10 درصد می باشد. براساس بررسی های آماری انجام گرفته درصد آلودگیدر ماهیان آلوده به این انگل، در تغییرات دمای فصول مختلف متفاوت می باشد. پرونده مقاله -
مقاله
6 - بررسی اثرنانوذرات نقره بر زمان ماندگاری زعفران ایرانی با استفاده ازپوشش های بسته بندی نانو103/3 SNP بر خواص میکروبی و رهایش ذرات نانو به محصول نهائیپاتوبیولوژی مقایسه ای , شماره 5 , سال 9 , زمستان 1391زعفران ایران به عنوان طلای سرخ در بازارهای جهانی حائز اهمیت می باشد .یکی از عوامل اصلی در رقابت بازارهای جهانی پوشش های بسته بندی مرغوبدر جهت تقلیل بار میکروبی محصول و افزایش زمان ماندگاری می باشد در اینتحقیق به روی تعداد 10 بسته 5 گرمی زعفران تهیه شده از فروشگاه هایزنج چکیده کاملزعفران ایران به عنوان طلای سرخ در بازارهای جهانی حائز اهمیت می باشد .یکی از عوامل اصلی در رقابت بازارهای جهانی پوشش های بسته بندی مرغوبدر جهت تقلیل بار میکروبی محصول و افزایش زمان ماندگاری می باشد در اینتحقیق به روی تعداد 10 بسته 5 گرمی زعفران تهیه شده از فروشگاه هایزنجیره ای و معتبر در سطح شهر تهران آزمون میکروبی برپایه استاندارد 2198(آزمون میکروبی زعفران موسسه استاندارد ایران ) انجام یافته و نسبت بهپوشش های عاری از پوشش نانو که تحت عنوان شاهد بودند، بررسی و مقایسه گردید که در نهایت یکی از انواع پوشش های 3و 5وصفردرصد معادل 4000 PPM توانست بار میکروبی را تا 98 درصد تقیلیل دهد، نتایج فاز دوم طرح نیز ناشی ازعدم رها سازی ذرات نانو به محصول بسته بندی شده نهائی دارد و میزانرهایش گروه های تحت آزمایش بوسیله آزمون تیترینو سنجش گردید که معادل صفر PPM بوده است، در قسمت دوم طرح تحقیقاتی مذکور به بررسی میزان باقی ماندگی ذرات نانو در محصول بسته بندی شده نهائی بعد از زمان های 1 و2و 3ماه انجام گردید که پس از انتقال به آزمایشگاه شیمی مواد غذائی توسطدستگاه اندازه گیری فلزات سنگین (تیترینو مدل 428 ) به بررسی میزان با قی ماندگی ذرات پرداخته شد که نتایج حاکی از باقی ماندگی کمتر از 1PPM در نمونه های تهیه شده بود. پرونده مقاله -
مقاله
7 - افزایش زمان ماندگاری خاویار ایرانی با استفاده از لفاف های نانو نقره برپایه دی اکسید تیتانیوم و تعیین میزان باقی ماندگی ذرات به روش تیتراسیونسیما مرادی عباسعلی مطلبی سیدامیرعلی انوار حامد اهری حامد بهشتی هاشیرازی نور دهر رکنی نکیسا سهرابی حقدوست علیرضا مختاری سوگند وحید هدی رحمان نیا نیوشا علیمحمدیپاتوبیولوژی مقایسه ای , شماره 1 , سال 12 , بهار 1394نانوپکیجینگ یکی از راهکارهای جدید بسته بندی برای افزایش کیفیت و امنیت موادغذایی است که استفاده از پوشش های بسته بندی نانو تحولی بزرگ در صادراتمحصولات فسادپذیر است. در این تحقیق تعداد 38 بسته خاویار ( 5گرمی)که به ترتیب 4 بسته در پوشش های عاری از نانو 4 بسته در پوشش های 6 چکیده کاملنانوپکیجینگ یکی از راهکارهای جدید بسته بندی برای افزایش کیفیت و امنیت موادغذایی است که استفاده از پوشش های بسته بندی نانو تحولی بزرگ در صادراتمحصولات فسادپذیر است. در این تحقیق تعداد 38 بسته خاویار ( 5گرمی)که به ترتیب 4 بسته در پوشش های عاری از نانو 4 بسته در پوشش های 6000ppm با پایه نانوسیلور و 4بسته در پوشش های 5000ppm با پایه نانوسیلور و 4بسته در پوشش های 4000ppm با پایه نانوسیلور و 4بسته در پوشش های 2000ppm با پایه نانوسیلور و 4بسته در پوشش های 1000ppm با پایه نانوسیلور در دوتکرار مورد بررسی باکتریایی و قارچی قرار گرفتند.بعد از انجام آزمایشات میکروبی و بعد از تهیه گسترش و رنگ آمیزی گرم و تشخیصباکتری گرم مثبت از نظر مورفولوژی بررسی و رنگ آمیزی گرم و برای یررسی بیشترو تعیین نوع باکتری و قارچ بر روی محیط های اختصاصی برده و کشت گردیده شدکه بعد از بررسی 24 ساعت، استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی و آسپرژیلوسفلاووس و پنی سیلیوم در نمونه های عاری از پوشش نانو مشاهده گردیده شد و لیکن در پوشش پوشش های 5000ppm و 6000 بصورت معنی داری در کاهش رشد قارچی و باکتریایی موثر بوده، در نهایت به روش تیتراسیون به بررسی میزان نقرهموجود در خاویارهای بسته بندی شده پرداخته شد که از طریق تیتراسیون با دستگاهتیترازور و اسید سولفریک غلیظ، میزان باقی ماندگی نقره معادل صفر درصد بود. استفاده از پوشش های 5000ppmو 6000 با pv کمتر از 0/05 بصورت معنی داری در کاهش رشد قارچی و باکتریایی موثر بوده، لذا با توجه به نتایج بدست آمده و عدمرهاسازی ذرات نانو به درون خاویار می توان از این فن آوری جهت افزایش زمانماندگاری این محصول ارزنده وهمچنین ارتقاء صادرات در دنیا استفاده نمود. پرونده مقاله -
مقاله
8 - مقایسه اثر ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی و رزماری بر باکتری باسیلوس کواگولانس در سس کچاپ پروبیوتیکپاتوبیولوژی مقایسه ای , شماره 2 , سال 16 , تابستان 1398امروزه اسانسهای گیاهی به عنوان جایگزین نگهدارندههای شیمیایی بیشتر مورد توجه مصرف کنندگان هستند، به علاوه تمایل مصرفکنندگان به مصرف محصولات پروبیوتیک رو به افزایش است، بنابراین تولید محصول پروبیوتیک که دارای باکتری پروبیوتیکی مقاوم و اسانسهای گیاهی بوده حائز اهمیت اس چکیده کاملامروزه اسانسهای گیاهی به عنوان جایگزین نگهدارندههای شیمیایی بیشتر مورد توجه مصرف کنندگان هستند، به علاوه تمایل مصرفکنندگان به مصرف محصولات پروبیوتیک رو به افزایش است، بنابراین تولید محصول پروبیوتیک که دارای باکتری پروبیوتیکی مقاوم و اسانسهای گیاهی بوده حائز اهمیت است و سس کچاپ محصولی است که استفاده از آن بسیار رایج میباشد. حداقل غلظت بازدارندگی (Minimum Inhibitory Concentrate) اسانسهای آویشن شیرازی و رزماری بر باکتری پروبیوتیکی باسیلوس کواگولانس به روش رقیق سازی بر روی آگار تعیین شد. نمونههای سس کچاپ حاوی باکتری و هر کدام از اسانسها به طور مجزا و توام با هم تولید شد و نمونه فاقد اسانس و باکتری به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. فاکتورهای pH، اسیدیته و شمارش پروبیوتیک در فواصل زمانی 24 ساعت، 72 ساعت، یک هفته، دو هفته و یک ماه پس از تولید نمونههای در سس انجام شد و در انتها ارزیابی حسی با استفاده از آزمون هدونیک 5 امتیازی انجام گرفت. حداقل غلظت بازدارندگی اسانس آویشن شیرازی و رزماری به ترتیب، 03/0 و 3/0% حاصل شد. نتایج حاصل از آزمونهای شیمیایی و میکروبی دارای همبستگی معناداری بودند. pH در اکثر نمونهها رو به کاهش بود و شمارش میکروبی در تمام نمونهها رو به کاهش و اسیدیته افزایش یافت. در ارزیابی حسی بهترین نمونه در شاخص پذیرش کلی نمونه شاهد (فاقد باکتری و اسانس) و پس از آن تیمار دارای باکتری و اسانس آویشن شیرازی گزارش شد. اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی بیشتر از رزماری میباشد. باکتری باسیلوس کواگولانس یک باکتری پروبیوتیکی مقاوم است اما سس کچاپ در مقایسه با سایر محصولات غذایی مثل محصولات لبنی و فرآوردههای حرارت داده شده حامل مناسبی برای باکتریهای پروبیوتیکی نمیباشد. پرونده مقاله -
مقاله
9 - اثر پوشش خوراکی بر پایه نشاسته حاوی عصاره چویر بر فعالیت ضد میکروبی در فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان در طول دوره نگهداریپاتوبیولوژی مقایسه ای , شماره 2 , سال 16 , تابستان 1398در سالهای اخیر تمایل به استفاده از فیلمها و پوششهای خوراکی زیست تخریبپذیر در بسته بندی مواد غذایی رو به افزایش بوده است. این بستهبندیها مزایای مختلفی مانند زیست تخریبپذیری و حمل افزودنیهای غذایی مانند آنتی اکسیدانها، ترکیبات ضد میکروبی، رنگها و مواد مغذی را دا چکیده کاملدر سالهای اخیر تمایل به استفاده از فیلمها و پوششهای خوراکی زیست تخریبپذیر در بسته بندی مواد غذایی رو به افزایش بوده است. این بستهبندیها مزایای مختلفی مانند زیست تخریبپذیری و حمل افزودنیهای غذایی مانند آنتی اکسیدانها، ترکیبات ضد میکروبی، رنگها و مواد مغذی را دارند. هدف از این مطالعه بررسی اثر پوشش خوراکی بر پایه نشاسته همراه با عصاره چویر بر فعالیت ضد میکروبی و کیفیت فیزیکوشیمیایی فیله ماهی قزلآلای رنگین کمان در طول دوره نگهداری می باشد. عصاره چویر را در رقتهای صفر، 1، 5/1 ،2 و3 درصد به پوشش خوراکی نشاستهای اضافه گردید. تکههای ماهی قزلآلای رنگین کمان را در رقتها غوطهور ساخته و در یخچال در دمای 0C4 نگهداری شد و طی روزهای صفر، 3، 6، 9 و 12 آزمونهای میکروبی و سرمادوست، pH، هانترلب، اندیس پراکسید، روی نمونهها انجام شد. شمارش کلی میکروبی و سرمادوست نیز انجام گرفت. تجزیه شیمیایی اسانس با استفاده از دستگاه GC/MS منجر به شناسایی 9 ترکیب با مجموع 85/96% شد که شامل اوسیمن، آلفا ـ پینن، ترانس ـ بتا ـ اوسیمن و بورنیل استات بود. نتایج آزمونهای انجام گرفته بر روی پوشش خوراکی نشان داد شمارش کلی میکروبی و شمارش کپک و مخمر در نمونههای دارای عصاره چویر منفی بوده است. بررسیها نشان داد افزایش غلظت عصاره در پوشش خوراکی منجر به کاهش روند افزایشی شمارش کلی میکروبی و شمارش باکتریهای سرمادوست، در نمونه فیله ماهی قزلآلای رنگین کمان شده است. نتایج بدست آمده بیانگر خصوصیات ضد میکروبـی و آنتی اکسیدانی عصاره چویر بوده که افزودن آن به بستهبندی بر پـایه نشاسته باعث افزایش طول مدت نگهداری فیله ماهی قزلآلا با حفظ کیفیت میکروبی و فیزیکوشیمیایی میباشد بنابراین میتوان از این گیاه به عنوان نگهدارنده و جایگزینی برای نگهدارندههای شیمیایی در مواد غذایی استفاده کرد. پرونده مقاله -
مقاله
10 - تولید نانوامولسیون اسانس کارکومین (Curcuma longa) به روش برگشت فاز( Emulsion phase inversion) و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی آن در شرایط یخچالیپاتوبیولوژی مقایسه ای , شماره 4 , سال 16 , پاییز 1398امروزه فساد سبب ایجاد بوی نامطبوع، تغییرات نامطلوب طعم، رنگ و بافت و کاهش ارزش غذایی می گردد.. دراستفاده از پوشش های فعالی که حاوی ترکیبات ضد میکروبی است ، فاکتورهای زیادی باید مورد توجه قرار گیرند اغلب این فاکتورها به ماهیت شیمیایی ماده ضدمیکروبی، نوع ماده غذایی ومیکرو چکیده کاملامروزه فساد سبب ایجاد بوی نامطبوع، تغییرات نامطلوب طعم، رنگ و بافت و کاهش ارزش غذایی می گردد.. دراستفاده از پوشش های فعالی که حاوی ترکیبات ضد میکروبی است ، فاکتورهای زیادی باید مورد توجه قرار گیرند اغلب این فاکتورها به ماهیت شیمیایی ماده ضدمیکروبی، نوع ماده غذایی ومیکروارگانیسم هدف بستگی دارند.در این پژوهش خواص شیمیایی و میکروبی ماهی قزل آلا پوشش داده شده با نانوامولسیون کارکومین مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. نمونه های تهیه شده به 4 دسته تقسیم شدند که شامل تیمار شاهد، نانوامولسیون حاوی 1، 3 و 5 درصد کارکومین می باشند. به منظور بررسی اثر تیمارها بر روی خواص شیمیایی اندازه گیری pH، اسید چرب آزاد، آمین فرار کل انجام شد؛ و خصوصیات میکروبی از طریق شمارش کلی میکروبی، اندازه گیری کلیفرم های مدفوعی و استافیلوکوکوس اورئوس های کوآگولاز مثبت مورد بررسی قرار گرفت. همچنین به منظور ارزیابی حسی توسط پانلیست ها بو، بافت، رنگ و پذیرش کلی ماهی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد با استفاده از پوشش نانوامولسیون حاوی 5% کارکومین می توان مدت زمان نگهداری ماهی را به 10 روز افزایش داد، به طوری که از فساد شیمیایی و میکروبی جلوگیری نماید. پرونده مقاله -
مقاله
11 - طراحی کیت دات الایزا در جهت تشخیص آنتروتوکسین های (SEA) باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و مقایسه آن با روش ساندویچ الایزا، تعیین صحت تشخیص آن در نمونه نانهای خامهاییپاتوبیولوژی مقایسه ای , شماره 2 , سال 17 , تابستان 1399در این مطالعه تشخیص و شناسایی آنتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس به کمک طراحی کیت حساس Dot ELISA انجام شده است. در این مطالعه از کاغذهای نیتروسلولزی با منافذ 22/0 میکرون بهعنوان بستر استفاده شده است، بر روی بستر یاد شده آنتیبادی اختصاصی آنتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس چکیده کاملدر این مطالعه تشخیص و شناسایی آنتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس به کمک طراحی کیت حساس Dot ELISA انجام شده است. در این مطالعه از کاغذهای نیتروسلولزی با منافذ 22/0 میکرون بهعنوان بستر استفاده شده است، بر روی بستر یاد شده آنتیبادی اختصاصی آنتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس با رقت500/1 کوت گردیده و سپس توکسین اختصاصی به آنتیبادیهای چسبیده شده مجاورت داده شده است؛ در ادامه آنتیبادی نشاندار شده با آنزیم HRP با رقت 2000/1 اضافه گردیده، باگذشت زمان و شستشوی مجدد، سوبسترا اضافه شد؛ در این آزمایش نمونهها بهصورت دستی آلوده شده و سپس با روش ساندویچ الایزا به عنوان استاندارد طلایی مورد مقایسه قرار گرفت، این کیت قادر به تشخیص 50 نانوگرم بر میلیلیتر به بالا توکسین A بوده و چنانچه میزان توکسین کمتر از این مقدار باشد آن را بهصورت منفی گزارش کرده، در این آزمایش از 40 نمونه جمعآوریشده، 4 نمونه مثبت گزارششده، نشان میدهد که حدود 10 % نمونههای جمعآوریشده آلوده بوده است؛ امروزه با استفاده از کیت الایزا دات بهعنوان روش سریع با حساسیت و ویژگی نسبی، میتوان تکرارپذیری جهت تشخیص آنتروتوکسین A استافیلوکوکوس در نانهای خامهایی را بهبود بخشید. پرونده مقاله -
مقاله
12 - جداسازی و بهینه سازی شرایط رشد مخمر های دارای خواص کاهندگی آفلاتوکسین B1 از پنیر های محلی در ایرانپاتوبیولوژی مقایسه ای , شماره 5 , سال 19 , زمستان 1401آفلاتوکسین از مهمترین علل آلودگی در محصولات لبنی به شمار میرود که نسبت به حذف از طریق روشهای مختلف مقاومت نشان داده است. این مطالعه بر آن بوده است تا به شناسایی مولکولی مخمرهای جداشده از پنیرهای محلی و غربالگری آنها براساس توانایی کاهش آفلاتوکسین B1 بپردازد. به منظور ا چکیده کاملآفلاتوکسین از مهمترین علل آلودگی در محصولات لبنی به شمار میرود که نسبت به حذف از طریق روشهای مختلف مقاومت نشان داده است. این مطالعه بر آن بوده است تا به شناسایی مولکولی مخمرهای جداشده از پنیرهای محلی و غربالگری آنها براساس توانایی کاهش آفلاتوکسین B1 بپردازد. به منظور انجام این مطالعه 32 نمونه پنیر محلی از مکانهای جغرافیایی مختلف استان تهران و سمنان در شهریار، فیروزکوه، چتن و گرمسار تهیه شد. سپس سویه های مخمر از نمونه ها جداسازی گردید. محلول استوک آفلاتوکسین آماده سازی شد و به محیط کشت حاوی سویه های مخمر جذب کننده آفلاتوکسین اضافه گردید. آفلاتوکسین جذب شده به صورت غیر مستقیم توسط آزمون الایزا اندازه گیری گردید. داده های این مطالعه نشان داد که 3 سویه کد 6، کد 18 و کد 8 جداسازی شده از پنیر های محلی دارای توانایی سم زدایی آفلاتوکسین B1 بوده اند. در این بین بیشترین میزان کاهش آفلاتوکسین B1 محیط با 5/46 درصد توسط سویه کد 6 صورت گرفته بود. علاوه بر این مشخص گردید که دمای اپتیمم رشد این سویه ها بین 28 تا 36 درجه و pH بهینه آنها برابر با 5/5-5/6 بوده است. از آنجا که حذف آفلاتوکسین به شیوه بیولوژیک دارای اثرات مثبت بسیاری از جوانب مختلف حسی و بهداشتی بر محصولات لبنی است به نظر میرسد بتوان سویه های مخمر جداسازی شده در مطالعه حاضر را به عنوان میکروارگانیسم های دارای پتانسیل حذف آفلاتوکسین از محصولات لبنی به خصوص پنیر محلی، برای مطالعات بیشتر در نظر گرفت. پرونده مقاله -
مقاله
13 - The effect of core@shell nanoparticle concentration on the barrier properties of carboxymethyl cellulose-based filmsJournal of Food Biosciences and Technology , شماره 26 , سال 13 , تابستان 1402Nanotechnology is one of the critical elements in adjusting barrier properties in both active and smart food packaging systems. In this study, it was tried to assess the effect of core@shell NPs (allotropes of Al2O3 “γ,η,α“ as core, and TiO2 چکیده کاملNanotechnology is one of the critical elements in adjusting barrier properties in both active and smart food packaging systems. In this study, it was tried to assess the effect of core@shell NPs (allotropes of Al2O3 “γ,η,α“ as core, and TiO2 and SiO2 as shell) on the barrier properties of carboxymethyl cellulose-based film including water vapor permeability, moisture absorption, and gas transmission rate. The films were fabricated with 1, 3, and 5 % of nanoparticles. The nanoparticles were analyzed from the viewpoint of morphology, crystallinity, and chemical structures. Based on the results, nanoparticles with TiO2 as shells showed more crystallinity. Increasing the concentration of nanoparticles improved the barrier properties. This improvement was more significant in films with Al2O3@TiO2 nanoparticles. Based on the results, nanoparticles with higher crystallinity could significantly block the gas and moisture diffusion pathways. In conclusion, the core@shell type nanoparticles can be a good nominee for food packaging purposes. پرونده مقاله -
مقاله
14 - Saffron Nanoemulsions: an emphasis on the two recent patents for ultrasonic Nanoemulsion of saffronJournal of Food Biosciences and Technology , شماره 28 , سال 14 , زمستان 2024Nanoemulsions are a colloidal dispersion of oil/water or water/oil phases stabilized by emulsifiers. The physicochemical properties of nanoemulsions have made them suitable candidates for the delivery of bioactive compounds. Oil-in-water nanoemulsions are proper carrier چکیده کاملNanoemulsions are a colloidal dispersion of oil/water or water/oil phases stabilized by emulsifiers. The physicochemical properties of nanoemulsions have made them suitable candidates for the delivery of bioactive compounds. Oil-in-water nanoemulsions are proper carriers for hydrophobic and water-in-oil or water-in-oil-in-water nanoemulsions are good carriers for hydrophilic compounds. Saffron is an expensive bulbous stemless herb whose different bioactive ingredients including crocins, crocetin, safranal, picrocrocin, and essential oils have valuable nutritional, medicinal, pharmaceutical, and antimicrobial properties. The use of nanoemulsion technology is a promising approach for saffron processing. The emulsion liquid membrane is one of the effective techniques for extracting saffron bioactive. On the other hand, encapsulating saffron extract in nanoemulsion droplets can increase the stability, bioavailability, and controlled release of bioactive ingredients of saffron. Due to its inherent antimicrobial activity, saffron can be used in the form of nanoemulsion coatings to increase the quality and shelf life of food products. In this study, the existing studies on saffron nanoemulsions processing were reviewed. The application of nanoemulsion techniques for saffron extraction, saffron bioactive nanoencapsulation, as well as the probable preservative properties of saffron essential oils for food packaging have been discussed. This article also reveals information on two recent patents on the subject of saffron nanoemulsion by ultrasonic method. پرونده مقاله