• Home
  • معصومه دلفانی

    List of Articles معصومه دلفانی


  • Article

    1 - بررسی خواص بیوشیمیایی پکتیناز میکروبی و طبقه بندی آن
    Journal of Food Safety and Processing , Issue 2 , Year , Autumn 2022
    پکتین ها، که اجزای اصلی دیواره سلولی اولیه در ادیکوت ها هستند، از طریق سنتز، اصلاح و تخریب در فرآیندهای رشدی متعدد عمل می‌کنند. چندین آنزیم اصلاح کننده پکتین تخریب پکتین را از طریق حالت‌های مختلف عمل تنظیم می‌کنند. بر اساس تفاوت در فعالیت‌های هیدرولیز آنها، PG ها را می‌ More
    پکتین ها، که اجزای اصلی دیواره سلولی اولیه در ادیکوت ها هستند، از طریق سنتز، اصلاح و تخریب در فرآیندهای رشدی متعدد عمل می‌کنند. چندین آنزیم اصلاح کننده پکتین تخریب پکتین را از طریق حالت‌های مختلف عمل تنظیم می‌کنند. بر اساس تفاوت در فعالیت‌های هیدرولیز آنها، PG ها را می‌توان به سه نوع اصلی تقسیم کرد: exo-PGs، endo-PGs و rhamno-PGs. عملکرد آنها در ابتدا بر اساس الگوهای بیان ژن‌های PG و اندازه گیری فعالیت کل PG در اندام‌ها مورد بررسی قرار گرفت. آنزیم پکتیناز یکی از مهم‌ترین آنزیم‌های صنعتی د جهان محسوب می‌شود که از طیف وسیعی از میکروارگانیسم‌ها مانند باکتری‌ها و قارچ‌های رشته‌ای استخراج می‌شود. پکتینازها آنزیم‌های رو به رشد بخش بیوتکنولوژی هستند که افزایش تدریجی در بازار خود نشان می‌دهند. آن‌ها در بین آنزیم‌های صنعتی تولید تجاری جایگاه پیشرو دارند. این آنزیم‌ها ابزار طبیعت دوستدار محیط زیست هستند که به طور گسترده در صنایع مختلف مانند صنعت شراب استفاده می‌شوند. صنایع غذایی؛ صنعت کاغذ برای سفید کردن خمیر و بازیافت کاغذ باطله. در فرآوری میوه-سبزیجات، چای-قهوه، خوراک دام؛ استخراج روغن نباتی و شستشوی الیاف گیاهی. Manuscript profile

  • Article

    2 - بررسی آنزیم لاکتوپراکسیداز، سیستم عملکردی و کاربرد آن در صنایع
    Journal of Food Safety and Processing , Issue 5 , Year , Winter 2023
    تولید مواد غذایی سالم و ایمن به عنوان یکی از مهم‌ترین اهداف صنعت غذا به شمار می‌رود و دستیابی به این مهم بدون استفاده از فرآیندها و مواد نگهدارنده مختلف غیر ممکن است. با این حال، اخیراً نگرانی‌ها در مورد استفاده از نگهدارنده های شیمیایی افزایش یافته است به طوریکه توجهات More
    تولید مواد غذایی سالم و ایمن به عنوان یکی از مهم‌ترین اهداف صنعت غذا به شمار می‌رود و دستیابی به این مهم بدون استفاده از فرآیندها و مواد نگهدارنده مختلف غیر ممکن است. با این حال، اخیراً نگرانی‌ها در مورد استفاده از نگهدارنده های شیمیایی افزایش یافته است به طوریکه توجهات به استفاده حداقلی و یا بدون نگهدارندههای شیمیایی در محصولات غذایی معطوف شده است. بنابراین، محققان و تولیدکنندگان مواد غذایی در صدد تولید محصول با استفاده از نگهدارنده‎های طبیعی مانند آنزیم‌های ضدمیکروبی برآمده‌اند. لاکتوپراکسیداز، به عنوان نمونه‌ای از آنزیم‌های ضد میکروبی، که از نظر فراوانی مقام دوم را در بین آنزیم‌های طبیعی موجود در شیر داراست. لاکتوپراکسیداز (LPO) عضوی از گروه بزرگی از هم پراکسیدازهای پستانداران است که شامل میلوپراکسیداز (MPO)، ائوزینوفیل پراکسیداز (EPO) و پراکسیداز تیروئید (TPO) است. LPO در ترشحات برون ریز از جمله شیر یافت می‌شود. این ماده مسئول غیرفعال کردن طیف وسیعی از میکروارگانیسم‌ها است و از این رو جزء مهم مکانیسم دفاعی بدن است. با کمک پراکسید هیدروژن، اکسیداسیون هالیدها، شبه هالیدها و مولکول‌های آروماتیک آلی را کاتالیز می‌کند. این بررسی جزئیات مختلفی از این پروتئین را از کشف آن تا درک ساختار، عملکرد ، کاربردهای و تاثیرات مثبت ضد میکروبی آن می‌پردازد. Manuscript profile