• Home
  • سید جاوید مرتضوی تبریزی

    List of Articles سید جاوید مرتضوی تبریزی


  • Article

    1 - مطالعه اثر آستاگزانتین و اسانس سیر در جیره قزل‌آلای رنگین‌کمان و بررسی شاخص‌های بیومتریک، خواص آنتی‌اکسیدانی و ارگانولپتیکی گوشت ماهی
    Food Hygiene , Issue 2 , Year , Autumn 2022
    هدف از این مطالعه تعیین اثر افزودن اسانس سیر و آستاگزانتین به فرم ماکروساختار و نانوساختار در جیره ی ماهی قزل آلای رنگین کمان بر روی خواص نگهدارندگی و ارگانولپتیکی گوشت و نیز تغییرات بیومتریک بود. اسانس سیر با دستگاه کلونجر و فرم های نانوساختار توسط امولسیفایر و طی اختل More
    هدف از این مطالعه تعیین اثر افزودن اسانس سیر و آستاگزانتین به فرم ماکروساختار و نانوساختار در جیره ی ماهی قزل آلای رنگین کمان بر روی خواص نگهدارندگی و ارگانولپتیکی گوشت و نیز تغییرات بیومتریک بود. اسانس سیر با دستگاه کلونجر و فرم های نانوساختار توسط امولسیفایر و طی اختلاط فاز های آلی و آبی ایجاد شدند. هفتصد قطعه ماهی به طور مساوی در هفت گروه شامل شاهد و شش گروه تیمار (اسانس سیر ماکروساختار(T1) و نانوساختار(T3)، آستاگزانتین ماکروساختار(T2) و نانوساختار(T4)، اسانس سیر همراه با آستاگزانتین به فرم ماکروساختار (T5) و نانوساختار (T6) در جیره) در استخرهای جداگانه نگهداری شدند. بعد از 40 روز، نمونه های گوشت برای تعیین خواص آنتی‌اکسیدانی و ارگانولپتیکی مورد ارزیابی قرار گرفت. خواص بیومتریک در طی دوره پرورش ثبت شد. نتایج بررسی ها نشانگر کاهش معنی‌دار عدد پراکسید و شاخص تیوباربیتوریک اسید و تأثیرات مطلوبی در رایحه، طعم و رنگ گوشت‌های گروه های تیمار در مقایسه با گروه شاهد بود (05/0p<). تغییرات مجموع ازت های فرار و pH گوشت در روزهای مختلف آزمایش و در تیمارهای مختلف روند ثابت و مشخصی نشان نداد. بافت گوشت در T1 دچار تغییرات نامطلوبی شد (05/0p<)؛ این در حالیست که تیمار های دیگر بر روی بافت گوشت تاثیر چندانی نداشتند (05/0p>). تعداد تلفات در دوره ی پرورش در گروه های تیمار کمتر از گروه شاهد بوده و کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در T3 و T4 مشاهده گردید. در مجموع می توان گفت اسانس سیر و آستاگزانتین در جیره ماهیان قزل آلای رنگین کمان خواص آنتی اکسیدانی و ارگانولپتیکی گوشت را بهبود بخشیده و موجب بهبود خواص بیومتریک می شود. Manuscript profile

  • Article

    2 - بررسی سطوح سرمی کراتینین، اوره و اسید اوریک در ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhyncus mykiss) مبتلا به نفروکلسینوز
    Veterinary Clinical Pathology The Quarterly Scientific Journal , Issue 4 , Year , Winter 2007
    به‌منظور بررسی تغیییرات سطوح سرمی کراتینین، اوره و اسید اوریک در ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان مبتلا به نفروکلسینوز در طول زمستان 1385 اقدام به نمونه‌برداری از سه مزرعه با منابع آبی متفاوت رودخانه، چشمه و سیستم مدار بسته با استفاده از منبع آب چاه گردید. در طی این بررسی 5 ن More
    به‌منظور بررسی تغیییرات سطوح سرمی کراتینین، اوره و اسید اوریک در ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان مبتلا به نفروکلسینوز در طول زمستان 1385 اقدام به نمونه‌برداری از سه مزرعه با منابع آبی متفاوت رودخانه، چشمه و سیستم مدار بسته با استفاده از منبع آب چاه گردید. در طی این بررسی 5 نمونه از 8 گروه وزنی و در کل 120 نمونه از ماهیان مزارع فوق به‌صورت تصادفی برداشت گردید. سپس اقدام به خون‌گیری و نمونه‌برداری از بافت کلیة ماهیان گردید، که نمونه‌های بافتی در فرمالین بافری 10 درصد پایدار و نیز نمونه‌های خون بعد از جداسازی سرم در دمای20- درجة سانتی‌گراد فریز گردید. نمونه‌های بافتی کلیه به آزمایشگاه آسیب‌شناسی دانشکده دامپزشکی منتقل و اقدام به تهیة مقاطع آسیب‌شناسی با رنگ‌آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین گردید. از 120 نمونه فوق، 6 مورد از لحاظ آسیب‌شناسی بافتی مبتلا به نفروکلسینوز بودند. علایم ریزبینی شامل اتساع شدید لوله‌های ادراری، وجود رسوبات بازوفیلی متراکم در داخل لوله‌های متسع و وجود مواد هیالینی در داخل برخی از لوله‌ها بود. از 6 مورد مبتلا به نفروکلسینوز، 3 مورد (5/2 درصد) مربوط به سیستم پرورشی مدار بسته، 2 مورد (66/1 درصد) متعلّق به منبع آب رودخانه‌ای و 1 مورد (83/0 درصد) نیز مربوط به منبع آب چشمه بود. در بررسی مقادیر مختلف اوره، کراتینین و اسید اوریک در بین گروه‌های وزنی مختلف مشخص گردید که تفاوت بین میانگین کراتینین در گروه‌های وزنی مختلف معنی‌دار می‌باشد (05/0P<). با توجه به نتایج به‌دست آمده از این بررسی نتیجه‌گیری می‌شود که در بین ماهیان سالم و مبتلا به نفروکلسینوز فقط از لحاظ میزان کراتینین اختلاف آماری معنی‌داریدر هر مزرعه وجود دارد(05/0P<). Manuscript profile